26 / 04 / 2024

Ölüdeniz lagünü temizleniyor!

Ölüdeniz lagünü temizleniyor!

Ölüdeniz Kumburnu Tabiat Parkı ve Belcekız plaj işletmeleri Ölüdeniz lagününde sabah ve akşam saatlerinde 2 kez yaptığı temizlikte yaklaşık 80 ile 100 kilo arasında katı atık temizliyor.




Ölüdeniz Kumburnu Tabiat Parkı ve Belcekız plaj işletmeleri Ölüdeniz lagününde sabah ve akşam saatlerinde 2 kez yaptığı temizlikte yaklaşık 80 ile 100 kilo arasında katı atık temizliyor. Günde 5 ile 7 bin kişinin girdiği Ölüdeniz'de ayrıca 3 ile 5 bin kişinin girdiği Belcekız Plajı denizinde deniz süpürgesiyle temizlik yapan Umut Aras, daha çok denizden boş su şişesi, terlik, plastik tabak, karpuz kabukları, ölü balık, ip gibi atıklar çıkardıklarını belirterek, "Sanırım büyük tekneler açıktan geçerken sintine ve çöplerini kıyıya bırakmak yerine çöp poşeti ile denizin üzerine bıraktıklarında zamanla poşet parçalanıp dağılıyor ve kıyıya vuruyor. Biz de deniz yüzeyi temizlik teknesiyle bunları temizlemeye çalışıyoruz. Bütün müşterilerimiz bu çalışmaya teşekkür ediyor" dedi.

Ölüdeniz'e bir tur şirketiyle tatile gelen Mersinli Ayşe Bayram, ilk kez geldiği Ölüdeniz'i çok beğendiğini belirterek, "Burada deniz harika. Kirliliğe rastlamadım. Deniz süpürgesiyle çalışma yapılmasını da ilgiyle izledim" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön