18 / 04 / 2024

Ölümsüzlük Şehri Misis projesi YAPEX Fuarı'nda tanıtıldı!

Ölümsüzlük Şehri Misis projesi YAPEX Fuarı'nda tanıtıldı!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın büyük önem verdiği ve Yüreğir Belediyesi'nin yürütmekte olduğu Ölümsüzlük Şehri Misis projesi, YAPEX Fuarı'nda tanıtıldı.



ÇEKÜL Vakfı işbirliği ve Tarihi Kentler Birliği'nin desteğiyle Antalya'da düzenlenen ve gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde katılımcıların bulunduğu 23. Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı'nda görücüye çıktı. 


BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ 

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Misis'in gün yüzüne çıkarılmasıyla önemli bir tarihi ve kültürel mirası insanlığın hizmetine sunacaklarını, kervansaray restorasyonu ve cami rekonstrüksiyon çalışmalarının da devam ettiğini söyledi. Misis Arkeolojik Kazıları ile birlikte kentsel dönüşüm ve istihdam boyutu olan projeyi başta Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Tarihi Kentler Birliği Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ilçe belediye başkanları, akademisyenler, öğrenciler, yerli ve yabancı pek çok kişi inceledi. 


Sabah Güney


Geri Dön