25 / 04 / 2024

Ölünceye kadar bakma sözleşmesinde miras kime kalır

Ölünceye kadar bakma sözleşmesinde miras kime kalır

Sizin bahsettiğiniz olay, benim zaman zaman değindiğim ölünceye kadar bakma sözleşmesidir. Sizin babanızın amcasına bakmak gibi bir göreviniz bulunmadığı için ölünceye kadar bakma sözleşmesi yapılırsa geçer



Babamın amcasının arsası var. Ona bakmam kaydıyla arsa benim adıma yapıldı. Benimle soyadı tutmuyor. Arsayı adıma tescil ettiren kişinin eşi veya çocukları da yok. Bu kişinin vefatı halinde bir problem yaşanır mı • M.G.

Sizin bahsettiğiniz olay, benim zaman zaman değindiğim ölünceye kadar bakma sözleşmesidir. Sizin babanızın amcasına bakmak gibi bir göreviniz bulunmadığı için ölünceye kadar bakma sözleşmesi yapılırsa geçerlidir. Ayrıca bahsettiğiniz kişinin mahfuz hisseli mirasçısı da yok. Dolayısı ile sözleşmenin şartları yerinde, mahfuz hisseli mirasçının bulunmayışı da sizi destekler mahiyette. Dolayısı üe görünürde bir problem yaşanacak gibi değil, ancak bunu bir taahhüt gibi görmeyin, benim yanıtım büyük ihtimal. Aleyhinize hiç dava açılmaz anlamına değil. Dava açmak isteyen açar. Mesele kazanır mı kazanmaz mı Büyük ihtimalle kazanamaz.
Posta/Tamer Heper


Geri Dön