28 / 03 / 2024

Ömer Dinçkök ve Ali Raif Dinçkök mahkemelik oldu!

Ömer Dinçkök ve Ali Raif Dinçkök mahkemelik oldu!

Akkök Holding hissedarları Ali Raif Dinçkök ve Ömer Dinçkök kardeşler arasında bir süredir var olan yönetime dair anlaşmazlıklar giderek şiddetlendi. Fortune Türkiye'nin haberine göre, anlaşmazlık birçok şirkette yaşandı.




Akkök Holding hissedarları Ali Raif Dinçkök ve Ömer Dinçkök kardeşler arasında bir süredir var olan yönetime dair anlaşmazlıklar giderek şiddetlendi. Fortune Türkiye'nin haberine göre, anlaşmazlık birçok şirkette yaşandı. Şimdi yapılan genel kurulların iptali için davalar açılıyor.


Başta Akkök Holding olmak üzere iki kardeşin ortak oldukları şirketlerin 2013 genel kurullarına da bu anlaşmazlık damgasını vurdu. Aksa Akrilik ve Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2013 genel kurul görüşmelerinde Ömer Dinçkök temsilcisi aracılığı ile hemen hemen her maddeye red oyu verip, muhalefet şerhi koyup mahkemeye taşıyacağını ilan etti. Ömer Dinçkök, 30 Haziran 2014’te bir adım daha atarak Aksa Akrilik 2013 yılı genel kurulunda alınan bazı kararların iptali için de İstanbul 31’inci Asliye Ticaret Mahkemesi’nde dava açtı. 22 Ekim 2014 tarihinde ilk duruşması yapılacak olan bu davayı yenilerinin izleyeceği görülüyor. Nitekim Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2013 genel kurulunda da birçok maddeye muhalefet şerhi koyan Ömer Dinçkök, burada da hukuki haklarını kullanacağını belirtiyor.


Dünya


Geri Dön