26 / 04 / 2024

Ömer Faruk Çelik Kent’Sell projesini tanıttı!

Ömer Faruk Çelik Kent’Sell projesini tanıttı!

EYG Grup İcra Kurulu Başkanı ve Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Ömer Faruk Çelik, markalı konut stoklarındaki sıfır daireler için geliştirdikleri Kent'Sell projesinin tanıtımını yaptı...



EYG Grup İcra Kurulu Başkanı Başkanı Ömer Faruk Çelik, Kentsel Hizmetler A.Ş.'nin yeni markası Kent'Sell'in tanıtımını yaptı. Çelik: "Konut sektöründe bir değişim yapalım istedik. Geldiğimiz nokta şu: piyasanın bir arz talep dengesi var. Burada sektör bir şeyler üretiyor. İstanbul için ortalama 100 bin konut ihtiyaç var. 120 bin konut ise inşa ediliyor. Şu son dönemlerde talebin üzerinde yaklaşık 20 bin konut yapılıyor. Türkiye konut satış verilerine bakınca 2013 yılında 810 bin ruhsat alınmış. Fakat satılan konut sayısı 529 bin. Türkiye genelinde bakıldığında aşağı yukarı yüzde 34 gibi bir fazla üretim var gibi gözüküyor. " dedi.


"Kendimize yeni bir iş modeli geliştirelim dedik"


Çelik; Şimdiye kadar yaptığımız her maketten projeyi satabiliyorduk. Piyasa kendi kendini regüle ediyordu. Fakat artık yavaş yavaş piyasa arz talep dengesini biraz bozmaya başladı. Bitmiş projelerde son kalan sıfır dairelerdeki kısımlar kalmaya da başlayınca dedik ki hazır Sinpaş'tan da ayrılmışken kendimize bir iş modeli geliştirelim." şeklinde konuştu.


Kent'Sell'in amacı


Çelik sözlerine şu şekilde devam etti: "Nasıl bir iş modeli geliştirelim" dedik, bitmiş ev satışı alanında uzmanlaşalım diyerek bitmiş ev satışında yeni bir iş modeli geliştirmeye başladık. Kent'Sell olarak bundan sonra bitmiş projelerde stoklarını biz alalım. Bu stoklara bizim şirketimiz Dekor's ile dekorasyonlarında değişiklik yapalım. Aşağı yukarı 15 yıldır ikinci el konut satışında uzmanlaşmış bir ekibimiz var. Bu ekip nihayi tüketiciyle direkt temas ettiği için, geliştirdiğimiz iş modeli olan Kentsell vasıtasıyla da bu evleri müşterilere fırsat oluşturalım ve sunalım. Böylece bitmiş ev alanında da uzman bir şirket ortaya çıkaralım." dedi. Aşağı yukarı 3 aydır bu iş modelinin alt yapısı için uğraştıklarını söyleyen Çelik: "İlk proje olarak Mashattan'ı alarak bu işe başladıklarını belirtti.


Ömer Faruk Çelik Kent’Sell projesini tanıttı!


Gayrimenkul fonu Temmuz 2014'te kuruluyor!


Çelik hedeflerini şu şekilde anlattı: "İstanbul'da üretilen aşağı yukarı 20 bin fazla konutluk pazarda yüzde 10-15 ve 20 pay almak istiyoruz. Ama burada bizim sermayemiz yetmez diye düşünüyoruz. Onun için de SPK'ya müracaat ettik, bir gayrimenkul yatırım fonu kuruyoruz. Bu fonu kurduktan sonra da büyük yatırımcıya gidip gayrimenkul yatırımı yapıp bir projeden 50-100 tane daire alma, paranı bizim fonumuza yatır. Biz gidip o firmadan 50-100 adet daire satın alalım. O problemleri senin adına biz yönetelim diyerek bu fon için başvuruda bulunduk. Tebliğ 1 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe girecek ve Türkiye Gayrimenkul Fonu olacağız."



"Amacımız ileride küçük yatırımcılara da hitap etmek"


Zamanı gelince bireysel küçük yatırımcılara da bu çağrıyı yapmak istediklerini belirten Çelik; "Küçük yatırımcıya diyoruz ki bir daire alacak paran yoksa gel paranı gayrimenkul fonuna yatır, bu fondan elde edilecek karını al. Böylece yatırımcıyı finansal enstrümana doğru yöneltelim. Yatırımcıya ev satarken nasıl fırsatlar oluşturalım dedik, firmalara diyelim ki siz konut fiyatlarını belli bir seviyeye getirdiniz. Bundan sonra bize konut alıcısına bir fiyat fırsat oluşturacak imkan verin. Böylece bitmiş olan evde bir de müşteriye fiyat avantajı oluşturalım ve bu alanda uzmanlaşalım." dedi.


Mashattan'da yüzde 30 indirimle 720 bin TL'ye daire!


Kent’Sell Genel Müdürü Cüneyd Dişkaya, Mashattan projesindeki 80 tane daireyi yüzde 30 indirim, yüzde 12 peşinat avantajıyla satışa çıkartıklarını belirtti. Dişkaya, banka kredisi kullanmadan 48 ay taksit ile satışa çıkacak olan dairelerin metrekare birim fiyatının 5.300 dolardan  4 bin dolara indiğini belirtti. Daire fiyatlarının yüzde 30 indirim ile 720 bin TL'den başladığının altını çizen Dişkaya, kampanyanın 31 Mayıs 2014 tarihine kadar devam edeceğini söyledi. 


Merve AKDOĞAN/Emlakkulisi.com


Geri Dön