20 / 04 / 2024

Ömer Faruk Çelik: 10 milyar dolarlık döviz girdisi hedefliyoruz!

Ömer Faruk Çelik: 10 milyar dolarlık döviz girdisi hedefliyoruz!

KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik, 2016'da 10 milyar dolarlık bir döviz girdisi hedeflediklerini söyledi.



KONUTDER'in düzenlediği; DEİK, İTO, MÜSİAD ve TİM'in de destek verdiği 'Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması'nı değerlendiren KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik, 2016'da 10 milyar dolarlık bir döviz girdisi hedeflediklerini söyledi.



Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Sur ve Hasan Rahvalı ile birlikte soruları cevaplandıran Çelik; Katar, Kuveyt, Dubai, Suudi Arabistan gibi Körfez ülkelerinden gelen 50'nin üzerindeki yatırımcının KONUTDER üyesi 18 firmayla birebir görüşmeler yaptığı bilgisini verdi.


Çelik, "Geçen yıla göre yüzde 17.9 artış gösteren konut satışında yabancı ilgisinin büyük payı var" dedi.


Yabancı yatırımcı ilgisinin zaman zaman istismar edildiğini belirten Çelik, bazı firmaların Küçükçekmece Gölü'nü İstanbul Boğazı, Kayabaşı'nı İstanbul'un merkezi diye lanse ettiklerine dair şikayetler aldıklarını kaydetti.


Son 10 yılda 50 milyar dolarlık yatırımcı çeken sektörde yanlış yapandan hesap sorulmasını isteyen Çelik, zirveyi hem bu tür yanlışların önüne geçmek hem de Türkiye'nin potansiyelini ortaya koymak için yaptıklarını kaydetti.


Ağaoğlu Şirketler Grubu Genel Müdürü Hasan Rahvalı, "Yabancılardan 500 daire alan da var. Bunlar paralarını park etmek amacını taşıyor. Yerleşik olanların uyumu için her sitede sosyolog bulunuyor" dedi.


Yeni Akit



Geri Dön