18 / 04 / 2024

Ömer Faruk Kavurmacı 10 Mayıs 2017'de tahliye edilmiş!

Ömer Faruk Kavurmacı 10 Mayıs 2017'de tahliye edilmiş!

İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği’nin 10 Mayıs 2017 tarihinde Ömer Faruk Kavurmacı’yı tahliye ettiği ortaya çıktı. Savcı Ercan Devrim her iki dosyada da ‘serbest bırakma’ kararına itiraz etmiş.



Sözcü gazetesinin gündeme getirdiği, FETÖ'cü eski savcı Zekeriya Öz'ün gizli tanığı, uyuşturucu baronu Naci Şerif Zindaşti ve 3 adamının tahliye edilmesiyle ilgili ayrıntılar da birer birer ortaya çıkmaya başladı. 19 Ekim Cuma günü Zindaşti'nin avukatı ‘tutukluluğun incelenmesi' için İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne başvuru yaptı. Başvuruyu değerlendirilen 5. Sulh Ceza Hakimi Cevdet Özcan da Zindaşti ve 3 adamı hakkında ‘tahliye' kararı verdi. Bunun üzerine tutuklular saat 23.30 sıralarında Silivri Cezaevi'nden çıktı. Soruşturma Savcısı Ercan Devrim bu karara itiraz etti. Dosyayı ele alan İstanbul 6. Sulh Ceza Hâkimi de tekrar tutuklama kararı çıkardı. Fakat Zindaşti ve adamları kayboldu. 

SAVCI DEVRİM İTİRAZ ETTİ

Tarih 5 Mayıs 2017: TUSKON'a yönelik FETÖ soruşturmasında tutuklanan İBB eski Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı, sağlık sorunları gerekçe gösterilerek tahliye edildi. Kararı veren ise Zindaşti'yi tahliye eden 5. Sulh Ceza Hakimliği. Savcı Ercan Devrim'in tahliyeye itiraz ettiği fakat üst hakimliğin itirazı reddettiği belirlendi.

Tarih 10 Mayıs 2017: Nedim Şener, Posta Gazetesi'ndeki “Kavurmacı'ya 20 dakikada tahliye” başlıklı yazısında şu iddialarda bulundu: “13 Nisan'da İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ercan Devrim, Kavurmacı'nın da sanık olduğu TUSKON iddianamesini tamamlayıp onay için Başsavcılığa gönderdi. 18 Nisan'da Kavurmacı'ya ait 2005'te ‘epilepsi', 2009'da, ‘uyku apnesi', 2010'da, ‘Hipoglisemi' raporları kabul edildi. Avukatlar, Kavurmacı'nın tahliyesi için hemen girişimde bulunacaklarına 13 gün bekleyip resmi tatil olan 1 Mayıs'ta adliyeye başvurdu. 3 Mayıs'ta da 5. Sulh Ceza Nöbetçi Hakimi ısrarla dosyayı talep etti. UYAP kayıtlarına göre dosyanın nöbetçi hakimliğine ulaşmasından 20 dakika sonra Kavurmacı için tahliye kararı verildi.”

HAKİMLİK İÇİN SUÇ DUYURUSU

Tarih 14 Mayıs 2017: Fetullahçı Terör Örgütü İle Sivil Mücadele Platformu ve Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneği, İBB Başkanı Kadir Topbaş, Ömer Faruk Kavurmacı, İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği ve raporu veren doktor hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Yapılan suç duyurusunda şöyle denildi: “… Hakimin nöbet günü geldiğinde şüpheli Kavurmacı adına tahliye talebinde bulunulduğu… Şüphelinin hastalığı devam ediyormuş ve ölümcüllük arz ediyormuş gibi karar verildiği yerleşen kanaattir.”

 

Ömer Faruk Kavurmacı: Günah keçisiymişim gibi hissediyorum!

Ömer Faruk Kavurmacı kim?


Geri Dön