19 / 04 / 2024

Ömer Faruk Kavurmacı savunmasını yaptı!

Ömer Faruk Kavurmacı savunmasını yaptı!

FETÖ'nün iş dünyası yapılanmasına yönelik kapatılan Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu ve  üye şirketlerine yönelik 21'i tutuklu 86 sanık hakkında açılan davanın 9. duruşması bugün başladı. 




Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik kapatılan Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve  üye şirketlerine yönelik 21'i tutuklu 86 sanık hakkında açılan davanın 9. duruşması bugün başladı. 

 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; İstanbul Büyükşehir Belediye eski Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı tutuklu sanık Ömer Faruk Kavurmacı , 1 Mart 2014'te TUSKON 5. Olağan Genel Kurulu'nda hükümeti alenen tehdit ettiği belirtilen Başkan Rızanur Meral'in açılış konuşmasına ilişkin, “TUSKON genel kuruluna katıldım. Rızanur Meral'in konuşmasını ayağa kalkmayarak alkışlamyarak protesto ettim"  diye açıklamalarda bulundu. 

 

KAVURMACI SAVUNMASINI YAPTI: TÜM SUÇLAMALARI REDDEDİYORUM 
İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin karşısında bulunan duruşmada ifadesi alınan İşadamı Ömer Faruk Kavurmacı mal varlıklarına el konulduğunu, şirketlerine kayyum atandığını, hakkındaki suçlamalara da tek tek cevap vereceğini söyleyerek şunları aktardı;  “Tüm suçlamaları reddediyorum" 

 

“FETÖ ÜYESİ DEĞİLİM"“Terör örgütü FETÖ üyesi değilim" diyen sanık Kavurmacı, “Örgütün propagandasını yapmadım. Devletimin her zaman yanında oldum, olmaya da devam edeceğim" dedi. 4200 çalışanı olan 500 adet perakende satış mağazası olan bir şirketin yönetim kurulu başkanı olduğunu söyleyen sanık Kavurmacı şunları söyledi: “FETÖ'ye finans sağlamadım. Şahsi mal varlığım bulunmamaktadır. Hanların, yatlarım, katlarım olsun istemedim. Kazancımı ülkemizin hizmetine sundum, istihdam imkanı sağladım. Kayıt dışı bir tek işlemim bulunmamaktadır. 2013-2015 yılları arasında vergi denetimlerinde eksiklik ve usulsüz bir tek işleme rastlanılmamıştır. Gerek vergi dairesi, MASAK raporlarında da terör örgütü FETÖ /PDY ile işbirliğim suç sayılacak işleme rastlanılmamıştır"    

 

Yazılı ve görsel basında ve sosyal medyada kendisinin FETÖ'cü ilan edildiğini ve iftira atıldığını belirten Kavurmacı, hiçbir ilgisi olmayan kayınpederi Kadir Topbaş'ın adının da terör örgütü FETÖ ile yan yana getirilmek için adeta bir fırsat oluşturulduğunu savundu.

 


Geri Dön