25 / 04 / 2024

Ömür Şengün: Konut sigortalarına önem verilmeli

Ömür Şengün: Konut sigortalarına önem verilmeli

Allianz Bireysel Sigortalar Direktörü Ömür Şengün, konut sigortalarına daha çok önem verilmesi gerektiğini kaydetti



Allianz Bireysel Sigortalar Direktörü Ömür Şengün, Türkiye'de konut sigortası yaptırma oranının Avrupa ülkeleriyle kıyaslandığında son derece düşük olduğunu ifade etti. Ülkemizde henüz zorunlu poliçelerde dahi yüzde 100 sigortalanma oranı yakalanmadığını kaydeden Şengün, "Ancak Türkiye'de konut sigortalama bilinci son 10 yılda yükselmeye başladı. Özellikle yaşanan deprem felaketi ve geçen yıl meydana gelen selden sonra sigorta yaptırma oranında artış gözleniyor" dedi.

Batı bölgelerinde konut sigortası yaptırma oranının doğuya oranla daha fazla olduğunu belirten Şengün, "Türkiye'de büyük illerde konut sigortası yaptırma oranı daha yüksek. Portföyün yarısından fazlası İstanbul'da yer alıyor" diye konuştu.

Allianz'ın konutlarda olabilecek her türlü riski kapsayacak şekilde genişlettiği 'Tüm Ev Sigortası' ile ilgili bilgi veren Şengün, şunları söyledi: "Bu ürünümüzle sigortalıların evleri ve eşyaları güvence altına alınıyor. Allianz Tüm Ev Sigortası'nı ilk kez yaptıranlara yüzde 10, hasarsız poliçe yenilemelerinde ise yüzde 30'a varan indirim imkanı tanıyor. Üstelik hasarsızlık indirim oranı her yıl daha da artıyor. Allianz'dan konut sigortası yaptıranlar ev ve eşyalarını koruma altına almanın yanı sıra, anlaşmalı sağlık kuruluşlarında da indirimler kazanıyor. Allianz Tüm Ev Sigortası, ister ev sahibi ister kiracı olsun tamamen sigortalının ihtiyaçlarına ve bütçelerine göre şekillendirilebiliyor. Üstelik konut poliçelerinde genel olarak sağlanan teminatlarının yanı sıra, izolasyondan kaynaklı hasarlar, elektrik hasarları, evde bulunan kişiler için ferdi kaza, hukuksal koruma ve 7/24 hizmet veren asistans hizmetleri de bulunuyor."
Sabah


Geri Dön