25 / 04 / 2024

Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi 2015!

Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi 2015!

Kira geliri için beyannamelerin Mart ayında, ayın 25'ine kadar veriliyor. Beyanname vergi dairesine gitmeden internet üzerinden online bir şekilde de verilebiliyor. İşte önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi 2015...



Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi 2015!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mallarını kiraya veren ve istisna bedelinden yüksek gelir elde eden kimseler beyanname vererek vergi ödemesi yapıyor.


Beyanname, Mart ayında, ayın 25'ine kadar veriliyor. Beyanname vergi dairesine gitmeden internet üzerinden online bir şekilde de verilebiliyor.


Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi ile vatandaşlar beyannamelerini verebiliyor. Bu Sistem’i kullananların internet üzerinden beyannamesini onaylayıp göndermeleri durumunda tekrar vergi dairesine gidilmesi gerekmiyor.


Onaylayıp gönderilen beyannamede herhangi bir hata yapılması durumunda, bu hatayı düzeltme beyannamesi ile düzelterek tekrar sistem üzerinden göndermek mümkün. 


Peki kira beyanında bulunup bulunmayacağınızı bilmediğinizi farz edelim. Bunun için de yine Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanış olan Kira Beyan Testi bulunuyor.


Bu testteki sorulara "Evet" ya da "Hayır" şeklinde yanıt verilmesi halinde kişinin beyan verip vermeyeceği ortaya çıkıyor. 



Yıllık beyannameye dahil edilen gelirlerden yapılacak indirimler!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön