27 / 04 / 2024

Ordu Altınordu'da heyelanda 3 bina yıkıldı, 9 binada ise risk tespit edildi!

Ordu Altınordu'da heyelanda 3 bina yıkıldı, 9 binada ise risk tespit edildi!

Ordu'nun Altınordu ilçesine bağlı Topluca Mahallesi, son 10 yıldır meydana gelen heyelanlar sebebiyle kayıyor. 3 binanın yıkıldığı, 30 dönüm fındık bahçesinin hasar aldığı, 9 binada ise risk tespit edilen mahallede cami de yıkılmak üzere...



Ordu’nun Altınordu ilçesine bağlı 300 nüfuslu Topluca Mahallesi’nde yaklaşık 10 yıl önce yaşanan heyelanın aralıklarla devam etmesi vatandaşları korkutuyor. Son olarak 13 mahallenin ulaşımını sağlayan grup yolunun heyelan sebebiyle çökmesi endişeleri artırdı. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, Ordu'nun Altınordu ilçesine bağlı Topluca Mahallesi, son 10 yıldır aralıklarla yaşanan heyelanlar sebebiyle kayıyor. 3 binanın yıkıldığı, 30 dönüm fındık bahçesinin hasar aldığı, 9 binada ise risk tespit edilen mahallede cami de yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Arazilerde yarıklar oluşurken, tedirgin olan mahalleli önlem alınmasını talep ediyor.

CAMİ TEHLİKEDE

Arazilerde yarıkların oluştuğu mahallede cami de yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Vatandaşlar, heyelan tehlikesinin devam ettiği mahallede önlem alınması istediklerini belirtiyor. AFAD ekiplerinin teknik incelemlerde bulunduğu mahallede, Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri de çöken grup yolunda fore kazıklarla önlem alınması için proje çalışmasına başladı.

ETKİSİ ARTIYOR

Topluca Mahallesi Muhtarı Hüseyin Beyazıt, belediye ve ilgili kuruluşlar tarafından senelerdir heyelan bölgesinde inceleme yapıldığını ancak henüz bir çözüm üretilemediğini belirtti.

Mahallenin içinden geçen grup yolunda da heyelan sebebiyle çöküntüler oluştuğunu, her seferinde çöküntü yere çakıl dökülmek suretiyle geçiştirildiğine dikkat çeken Beyazıt, “Her geçen gün yol daha da çöküyor ve heyelan etkisini artırıyor. Heyelan, cami ve mezarlara kadar dayandı. Bu sene daha da etkili oldu. Bahçede büyük yarıklar oluştu. Bir an önce tedbir alınarak yolun yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

“2 KATLI EVİM YIKILDI”

10 sene önce başlayan heyelanda kendisine ait 2 katlı evin yıkıldığını ifade eden mahalle sakinlerinden Şevket Arslan ise şunları kaydetti:

-Heyelan camiye dayandı, 3 ev buradan boşaltıldı. Boşaltılan evlerin karşısında da evler var. Yol çöküyor, çöktükçe çakıl ile dolduruyorlar. Sonuç yok, gelen öyle bakıp gidiyor.

-Bahçede toprakta yarıklar var, binaları aşağıya çekiyor, akıntı var. Mahallemizin tek camisi de heyelanla karşı karşıya. Kar suları eriyince, yağmur çok yağdığında sular çukurda birikiyor.

-Uçuk gittikçe büyüyor, bahçelerde büyük yarıklar var, hayvanlarda bahçelere otlamaya giremiyor.

2 – 3 METRE UYARISI

Mahalle sakinlerinden Turan Kabal da çözüm üretilmesini istediklerini ifade ederek, “Bahçelerde insan bile zor geziyor. Buraya bir önlem alınması gerek. Caminin yıkılmasına 2- 3 metre kaldı. Çözüm bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Ordu'da heyelan nedeniyle boşaltılan konutlarda oturum kararı verildi!

 


Geri Dön