26 / 04 / 2024

Rize'deki selde 47 bina yıkıldı, 99 binada ağır hasar var!

Rize'deki selde 47 bina yıkıldı, 99 binada ağır hasar var!

Hasar tespit çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği Rize'de, 47 bina yıkıldı, 99 binada ise ağır hasar tespit edildi.



Rize'de meydana gelen sel felaketinin ardından hasar tespit çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. T24'te yer alan habere göre, Rize Valiliği konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada150 teknik personelin sahada aktif olarak hasar tespit çalışması yaptığını bildirdi.

Rize deki selde 47 bina yıkıldı, 99 binada ağır hasar var!

Rize Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Hasar tespit çalışmalarımızda kullanılmak üzere 2 adet karavan ve Afet Koordinasyon aracı, Georadar, Multikopter Drone, lazer tarayıcı cihaz da kullanılıyor. Tespit yapılan bina sayısı bin 217, bağımsız bölüm sayısı 3 bin 98’dir. Tespit çalışmaları sonucunda 47 ağır yıkık bina, 99 ağır yıkık bağımsız bölüm olduğu tespit edilmiş olup, hasar tespit çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca 41 araçta ise zarar tespit edildi" ifadeleri yer aldı.

Kaç konut bakledilecek?


Yapılan açıklamada, toplam 194 ayrı noktada toplam 386 binanın incelendiği bildirildi ve "Yapılan incelemeler neticesinde 79 konutun nakline karar verilmiş, 71 noktada da afet önleyici istinat duvarları yapılması önerilmiş, 28 konutun kontrol etütleri programına alınması önerilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

 

Rize'ye 550 yeni konut müjdesi!


Geri Dön