10 / 05 / 2024

Rize'ye 550 yeni konut müjdesi!

Rize'ye 550 yeni konut müjdesi!

Rize'deki sel ve heyelanlarla ilgili bazı bilgiler veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Selden etkilenen ve sel riski altında bulunan kardeşlerimizi taşımak amacıyla TOKİ Başkanlığımız eliyle 550 konut yapımı sürecini başlattık" dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kurban Bayramı namazını Rize'de bulunan Sahil Camisi'nde kıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Murat Kurum, namazdan sonra gazetecilere, Rize'deki sel ve heyelanlarla ilgili bazı bilgiler verdi.

Rize ye 550 yeni konut müjdesi!

Bakan Murat Kurum, konuyla ilgili olarak kalıcı hizmetler için hızla çalışmalara başlandığını belirterek,, "İstinat duvarı, yolların yapımı, gerekse kalıcı konutların yapımına ilişkin adımlarımızı attık. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, dere ıslahları ile ilgili çalışmaları başlattı. Rize genelinde tüm sel bölgesindeki hasar tespitleri yapıldı. Valilik ve İl Özel İdaresi bünyesindeki köylerimizde hasar tespiti tamamlandı. İlk ihale süreçlerimiz başlatıldı. Artık kalıcı imalatların da yapımını başlatmış olduk. Bayramdan hemen sonra bu kalıcı imalatların da yapım sürecine gireceğiz. Bayramda da tüm ekiplerimiz bilfiil sahada çalışıyor olacaklar ve selin yaralarını sarmak adına tüm adımları atıyor olacağız." dedi

Rize ye 550 yeni konut müjdesi!

Konut sorununun çözümüyle ilgili de bazı bilgiler veren Kurum,  "Selden etkilenen ve sel riski altında bulunan kardeşlerimizi taşımak amacıyla  TOKİ  Başkanlığımız eliyle 550 konut yapımı sürecini de başlattık ve inşallah en geç bir yıl içerisinde konutlarımızın teslimini de yapıyor olacağız. Amacımız Rize'mizin, Rize'de selden zarar gören vatandaşlarımızın yaralarını en hızlı şekilde sarmaktır. Dün Elazığ'da, Malatya'da, Giresun'da, İzmir'de ne yaptıysak aynı anlayışla Rize'de de tüm selden kaynaklı hasarları giderip en kısa zamanda vatandaşlarımızı sağlam, güvenli konutlarına taşımış olacağız." dedi.


 

Rize'de 1198 binada hasar tespit çalışması yapıldı!


Geri Dön