23 / 04 / 2024

Rize'de 1198 binada hasar tespit çalışması yapıldı!

Rize'de 1198 binada hasar tespit çalışması yapıldı!

Rize'de meydana gelen sel ve heyelandan sonra toplamda 1198 binada hasar tespit çalışması yapıldı...



Rize'de meydana gelen sel ve heyelandan sonra kayıp arama ve hasar tespit çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı teknik ekiplerinin çalışmaları sürerken, 1198 bina ve 3 bin 98 bağımsız bölümde gerçekleştirilen incelemelerde 47 ağır yıkık bina, 99 ağır yıkık bağımsız bölüm olduğu bildirildi.

AFAD tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "294 binada inceleme yapılmıştır. İnceleme yapılan bölgede 4'ü yıkık-ağır hasarlı olmak üzere 66 konutun nakledilmesi, 57 konut için afet önleyici istinat duvarı yapılması, 22 konutun ise kontrol etütleri programına alınması önerilmiş olup görevlendirilen ekiplerce sahada çalışmalar devam etmektedir."

Rize de 1198 binada hasar tespit çalışması yapıldı!

Ayrıca İl Defterdarlığı tarafından Güneysu, Büyükköy  Muradiye ve Madenli belediyelerindeki çalışmalarda toplamda 14 konut, 16 iş yeri ve 16 araçta hasar tespit edildi.

İlgili bakanlıkla tarafından sel felaketinin yaralarının sarılması amacıyla maddi kaynakların hızla aktarıldığı dile getirilerek, "Afete müdahale ve hayatın normalleştirilmesi faaliyetlerinde kullanılmak üzere Rize ilimize Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca 1 milyon, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 11,5 milyon ve AFAD Başkanlığınca 5 milyon lira olmak üzere toplam 17 milyon 500 bin lira gönderilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Rize'de eğimli arazideki evler tahliye edildi!


Geri Dön