19 / 04 / 2024

İzmir'de 2 bin 234 binada hasar tespit çalışması yapıldı!

İzmir'de 2 bin 234 binada hasar tespit çalışması yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de meydana gelen şiddetli depremin ardından 2 bin 234 binada 28 bin 100 bağımsız bölümde hasar tespit çalışmalarının yapıldığını açıkladı.



Geçtiğimiz günlerde İzmir'in Seferihisar açıklarında meydana gelen  6.6 şiddetindeki depremin ardından çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2 bin 234 binada 28 bin 100 bağımsız bölümde hasar tespit çalışması yapıldığını belirterek, "Ağır, acil ve yıkık sayımız 41'e ulaştı ve 1041 bağımsız bölümden oluşuyor" dedi.

Bakan Kurum, İzmir'deki enkaz alanlarını inceleyerek çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Depremin hemen ardından tüm bakanlıkların olay yerine intikal ettiğini ve  İzmir  Valiliği koordinasyonunda çalışmaların sürdürüldüğünü ifade eden Bakan Kurum, "Depremin olmasından 52 saat geçti, aralıksız tüm enkazlarımızda arama kurtarma çalışmaları yoğun ve titizlikle devam ediyor" şeklinde konuştu.

Enkaz arama kurtarma faaliyetleri esnasında arama kurtarma faaliyeti yapanların da can güvenliğini göz önünde bulundurduklarını ifade eden Kurum; Rıza Bey Apartmanı enkazındaki arama kurtarma çalışmasına ilişkin, "Yan taraftaki görmüş olduğumuz binaların da hasar tespitlerini yaptık. Ağır hasarlı binalar olduğu için onları da anbean lazer tarayıcılarla takip ediyoruz. Oradaki herhangi bir hareket veya yıkılma riski enkazda arama kurtarma faaliyeti yapan arkadaşlarımızın can güvenliği riski açısından çok önemli" dedi. 

Hasar tespit çalışmalarının da devam ettiğini dile getiren, Kurum, "Amacımız öncelikli binaları 2-3 gün içinde ve bütününde 10 gün içinde hasar tespit çalışmalarını tamamlamak. Şu an 910 kişi sahada fiilen çalışmalar yürütüyor. Sayımız bine yaklaştı. Her geçen gün artırıyoruz. Hasar tespitlerimiz de hızlı şekilde devam edecek." diye konuştu.

Bakan Kurum, hasar tespit çalışmalarına yönelik şu açıklamalarda bulundu:

"An itibarıyla 2 bin 234 binada 28 bin 100 bağımsız bölümde hasar tespit çalışmaları yapıldı. Ağır, acil ve yıkık sayımız 41'e ulaştı ve 1041 bağımsız bölümden oluşuyor.  Orta hasarlı 35 binamız 660 da bağımsız bölümümüz var.

Hızlı şekilde bu çalışmalarımızı tamamlayacağız. Arama kurtarma, enkaz kaldırma çalışmaları tamamlandığında eş zamanlı olarak inşaat çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bütün alanlarda zemin etüt çalışmaları, yeni yapılacak binaların projelendirme çalışmaları, yine rezerv alanda yapılacak projelere ilişkin çalışmalar süratli şekilde yapılıyor. İnşallah 1 ay sonra da burada inşaat çalışmalarına başlamış olacağız. Aile Bakanlığımız ve Kızılay tarafından her türlü yardımlar yine AFAD, Çevre Şehircilik Bakanlığımızca gerekli yardımlar Valiliğimize gönderildi ve vatandaşlarımıza bugün itibarıyla yardımlarımızı da ödemeye başladık. Kamu bankalarımızı hem İzmir merkezde hem Seferihisar'da açtık."

Mahallenin muhtarıyla bir araya gelen Kurum, mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarının muhtarlar vasıtasıyla Valilik  koordinasyonuyla giderildiğini aktardı.


Murat Kurum: Hasarlı binaların yıkım süreçlerini başlattık!

 


Geri Dön