25 / 04 / 2024

Çanakkaleli depremzedelere yeni konut müjdesi!

Çanakkaleli depremzedelere yeni konut müjdesi!

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Çanakkale Ayvacık'ta meydana gelen depremlerin ardından evleri yıkılan ya da ağır hasar görenlere yeni konut müjdesi verdi.



Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından 21 yerleşim biriminde yıkılan konutların en geç nisan ayında yeniden inşa edileceği yönündeki açıklaması, deprem bölgesinde sevinçle karşılandı.


Yukarıköy Muhtarı Mehmet Yavaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ayvacık'taki depremlerden en büyük zararı 250 haneden oluşan köylerinin gördüğünü söyledi.


Depremin hemen sonrasında çadırların kurulduğunu, sonrasında deprem bölgesine ulaşan konteynerlerin montajının yapıldığını ve mağduriyetin giderildiğini anlatan Yavaş, şöyle devam etti: 


"Sağ olsun devletimiz ilk dakikada yanımıza koştu. Sayın Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak ise bizzat köyümüze kadar geldi. Sıkıntımızı, sorunumuzu dinledi. Köyümüze yeni evler yapılacağının müjdesini verdi. Ancak evler şuan ki alana değil daha düz bir alana kurulacak. Çünkü mevcut alanda sokaklar çok dardı. Yeni yapılacak alan düz bir açık alan olacak. Bu müjdeyi sevinçle karşıladık. Bütün köy çok mutlu. Allah devletimize zeval vermesin. Çok mutluyuz."


"Çok sevindim, sağ olsunlar"

Köylülerden Ünzile Şen de "Çok şükür ölmedik ama çok korktum. Evde tek başımaydım. Sarsıntı bitince oğlum geldi 'Anne yavuz musun?' diye sordu. 'Yavuzum' dedim. Evden çıkardı beni. Bütün ev yıkılmış. Çok üzüldüm. Ama buraya devlet büyükleri gelip ev müjdesi verdi. Çok sevindim, sağ olsunlar." dedi.


"Bizi burada unutmayanlara teşekkür ediyoruz"

Hiçbir eksikliklerinin bulunmadığını vurgulayan  İsmail Kor da "Yemeğimizden içmemize kadar her ihtiyacımız karşılandı. Şu an bir eksiğimiz yok. Devlet her şeyimizi karşıladı. Evimizi de yapacaklarmış. Nisan ayı ortalarına kadar biterse biz de güvenle evlerimize gireriz. Allah hepsinden razı olsun, bizi burada unutmayanlara teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.


Sarsıntı anında yaşadıkları korku ve paniğin devam ettiğini dile getiren Ünzile Demirbaş da kendilerine yeni ev yapılacak olmasının, özellikle deprem konusunda güven sağladığını belirterek, "Bizim evlerimiz eskiydi. Taş evler, toprak sıvalı evlerdi çoğu. Deprem olunca da yıkıldı tabii. Bu geçici konteyner evlerdeyiz. Yeni evlerimiz de yapılacakmış. Çok sevindim, benim zaten yeni ev yapabilecek gücüm yoktu. Devletimiz sağ olsun. Teşekkür ederiz." şeklinde konuştu.


AA


Geri Dön