27 / 04 / 2024

Rize Muradiye'deki 4 katlı bina yıkıldı!

Rize Muradiye'deki 4 katlı bina yıkıldı!

Rize’nin Muradiye Beldesi’nde dere yatağında bulunan 4 katlı bina yıkılıyor. 45 yıl önce arazi yetersizliği nedeniyle derenin üzerine inşa edilen binanın yıkım çalşmaları başladı. 



Rize’de Muradiye Beldesi'ne bağlı Kömürcüler Köyü’nde bulunan 7 katlı binanın yıkımının ardından aynı yerde bulunan 4 katlı kurs, kütüphane ve cami lojmanlarından oluşan binanın da yıkımına başlandı.

45 yıl önce arazi yetersizliği sebebiyle dere yatağında inşa edilen, içerisinde kurs, kütüphane ve cami lojmanlarının yer aldığı 4 katlı bina hakkında yıkım kararı verilmişti. Muradiye ilçesinde yıkımı tamamlanan 7 katlı apartmandan sonra, dere yatağının tam üzerindeki ve hem altından hem de yer alan 1 dere akan 4 katlı binanın da yıkımı başladı.

Muradiye Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Balcı, “Bizim Muradiye Merkez Cami’nin yanında zamanında kuran kursu olarak inşa edilmiş, şuan da belediye hizmet binası iş merkezi olarak kullandığımız 45 yıl önce yapılmış bir bina vardı. 7 katlı binanın yıkımı gündeme gelince biz Çevre ve Şehircilik Bakanımıza buranın da yıkılmasını teklif ettik. ‘Bizim böyle de bir problemimiz var, asıl sorunumuz budur, bizim buradan bu binayı kaldırmamız gerekiyor. Sizden destek istiyoruz’ dedik. Bu binayı da devletimiz kamulaştırdı. Burası da yeşil alan olacak” ifadelerini kullandı.

 

Rize Fırtına Vadisi'ndeki 26 kaçak yapı tek tek yıkılacak!

Rize'deki 7 katlı binanın yıkımı sürüyor!


Geri Dön