28 / 03 / 2024

Antalya Bahçelievler'de üç katlı bina yıkıldı!

Antalya Bahçelievler'de üç katlı bina yıkıldı!

Antalya ’nın eski belediye başkanlarından olan Hasan Subaşı'nın çocukluğunun geçtiği Bahçelievler Mahallesi 'ndeki üç katlı bina yıkıldı. Yıkılan binanın yerinde 12 dairelik apartman inşa ediliyor.




Antalya’nın eski belediye başkanlarından Hasan Subaşı'nın çocukluğunun geçtiği Bahçelievler Mahallesi'ndeki üç katlı bina yıkıldı. Yıkılan binanın yerinde 12 dairelik apartman inşa ediliyor. Belediye başkanlığı yaptığı dönemde de bu binada oturduğunu anlatan Subaşı, "Kardeşlerimle birlikte çocukluğumu geçirdiğimiz babadan kalma bina artık eskimişti. Deprem gerçeği nedeniyle o binamızı yıkmak durumunda kaldık" dedi. Yıkılan evde 1960 yılında oturmaya başladıklarını anlatan Hasan Subaşı, "50 yıldan fazla süre kullandığımız bu ev üç katlıydı. Babadan kalma bu ev üç kardeşe aitti. Benim çocukluğum orada geçti. Çocuklarım orada yetişti. Ama artık binamız yaşlanmıştı. Riskli bir binaydı. Bu tehlike karşısında yıkmaktan başka çaremiz kalmamıştı. Binanın yıkılışına dayanamadım. Çok üzüldüm. Bu yüzden yıkılışına da bakamadım" diye konuştu.

 


Gözde apartmanı olacak

Yapımı devam eden yeni bina hakkında da bilgi veren Subaşı, "800 metre civarında bir arsası olan bu binada 12 daire olacak. Yine aile apartmanı olarak kullanacağız. Ben de ofisimi zemin kata taşıyacağım. Önümüzdeki yaza o binayı tamamlamayı planlıyoruz. Eski evimin bahçesinde portakal ağaçları vardı. Yine bahçemde portakal ağaçları yetiştireceğim. Yıkılan binanın adı kızım Gözde'nin adını taşıyordu. Yeni yaptığımız binanın ismi de yine Gözde olacak. Kentsel dönüşüme biz de katılmış olduk" diye konuştu. Yapımı devam eden binanın projesini de Konyaaltı Sahili Mimari ve Kıyı Düzenlemesi Fikir Projesi yarışmasında birinci olan ekipte yer alan Şemsettin Tugay'ın yaptığını anlatan Subaşı, "Şemsettin Tugay benim 40 yıllık arkadaşım. Binamızın mimari projesini arkadaşım çizdi. Binayı da oğlum Celal'in başında olduğu aile şirketimiz yapıyor" dedi. 



Akdeniz Manşet


Geri Dön