19 / 04 / 2024

Tabakhane'de 340 bina yıkıldı!

Tabakhane'de 340 bina yıkıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkım çalışmaları 2014'ün son gününde de devam etti. Trabzon Tabakhane'de 340 bina yıkıldı!



Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkım çalışmaları 2014'ün son gününde de devam etti ve yetkiyi aldı Oz Gıda-İş Sendikası Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanı Tevfîk Hançeroğlu, Çaykur'da 2015-2016 yılı toplu iş sözleşmesi için öz Gıda-îş Sendikası'na yetki verildiğini söyledi. Öz Gıda İş Sendikası Doğu Karadeniz Şube Başkanı Tevfik Hançeroğlu, "Toplu îş Sözleşmesi'nden yararlanmak isteyen ve üye olmayan işçi kardeşlerimizin hak mahrumiyetine uğramamaları için 2 gün içerisinde üyeliklerini yaptırmaları gerekmektedir" dedi. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Tabakhane'de hak sahiplerine bugüne kadar 146 milyon TL ödeme yapıldığını ifade etti. Bölgedeki 688 binanın 550'sinin kamulaştırdığını 340 binanın yıkımının gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, "Bugün 31 Aralık 2014. Trabzon'umuzun Bahçecik Mahallesi'nde Tabakhane kentsel dönüşümünün yanındayız. Gördüğünüz gibi kardeşlerimiz çalışmalarını sürdürüyorlar. 

Yılın bu son gününde kentsel dönüşümün önündeyiz. Son gün son saatlerde bile özveri ile çalışmalarını sürdüren tüm kardeşlerine teşekkürlerimi borç biliyorum. 

688 binanın kamulaştırılacağı Tabakhane'de 550 binanın kamulaştırması tamamlanmış, 340 binanın yıkımı gerçekleştirilmiş ve hak sahiplerine 146 milyon TL ödeme gerçekleştirilmiştir. Bir taraftan da Yenicuma sırtlarında 353 konutun yapımı devam etmektedir. Hak sahiplerine teslim^ edilecek konutların Skme ^şİ&r&sr yaklaşmıştir" ifadelerini kullandı. 


Karadeniz'de Son Nokta


Geri Dön