19 / 04 / 2024

Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 340 bina yıkıldı!

Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 340 bina yıkıldı!

TOKİ ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi’nde şimdiye kadar 340 bina yıkıldı. Hak sahiplerine bugüne kadar yaklaşık 133 milyon TL ödeme yapıldı.



Trabzon’a yeni bir yaşam alanı kazandıracak Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bölgenin güney tarafında planlanan 353 konutun yapımı son sürat devam ediyor. Toplam 688 binanın kamulaştırılacağı Tabakhane'de bugüne kadar 548 binanın kamulaştırılması tamamlanırken, 340 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hak sahiplerine bugüne kadar yaklaşık 133 milyon TL ödeme yapıldı.


TOKİ ile ortaklaşa yaptıkları Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kamulaştırma ve yıkımların büyük bir hızla devam ettiğini belirten Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’un kentsel dönüşüm projelerinin bir Türkiye örneği olduğunun altını çizdi.


Başkan Gümrükçüoğlu, Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 353 konutun inşaat çalışmalarının devam ettiğinin kaydederek, rekreasyon projesinin yapımının devam ettiğini söyledi.


TOKİ Haber


Geri Dön