24 / 04 / 2024

Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 55 bina yıkıldı!

Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 55 bina yıkıldı!

Bursa'nın Soğanlı bölgesinde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi kapsamında



Bursa'nın Soğanlı bölgesinde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde sona gelindi. 35 hektarı rezerv, 7 hektarı ise riskli alan olmak üzere toplam 42 hektar alan üzerinde hayata geçirilen proje kapsamında Çiftehavuzlar Mahallesi'nde 31, Soğanlı Mahallesi'nde ise 24 olmak üzere, toplam 55 binanın yıkımı gerçekleşti. 

Bursa Hakimiyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Türkiye'de kentsel dönüşüm projeleriyle çığır açan Osmangazi Belediyesi, riskli binaları tek tek yıkıyor. İstimlak edilen binalar zemin artı 5 kat olarak hayata geçirilen bin 769 konut ve 202 ticaret merkezinin inşaatını tamamlandı. 

Osmangazi Belediyesi tarafından riskli alan olarak ilan edilen konutların taşınması sağlandı. Bölgede yapılan yıkımlar sonucu, yaklaşık 6 bin metrekarelik alan elde edildi. 

Dönüşüm projesinin son durumunu değerlendiren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Kentsel dönüşüm çalışmalarını hızla sürdürüyoruz. Soğanlı kentsel dönüşüm projesinde ilk olarak rezerv alanda binaları inşa ettik. Şimdi de riskli alanda oturan vatandaşlarımızı inşa ettiğimiz sağlam ve güvenli konutlara taşıdık. Riskli alanda anlaşma sağladığımız vatandaşlarımızın evlerinin yıkım çalışmalarını sürdürüyoruz. 55 binayı yıktık. 13 bina daha yıkıma hazır. Yıkım çalışmalarının tamamlanmasının ardından bu bölgeyi de dönüşüme sokacağız. Yeşil alanları, açık ve kapalı otoparkları, çevre yoluna bağlantısı, alışveriş mekânları ile kendi hayatını alanını yepyeni mimarî çizgilerle yorumlayan bu proje, bölgedeki dönüşümü tetiklemeye devam edecek" ifadelerini kullandı. 


Geri Dön