29 / 03 / 2024

Ordu çevre yolu projesi değişti!

Ordu çevre yolu projesi değişti!

Ak Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Türkiye’nin en uzun tünellerine sahip olan ve Türkiye ekonomisine ciddi katkılar sağlayacak olan Ordu Çevre Yolu’nun bitim noktasında proje değişikliğine gidildiğini söyledi.




Ak Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Türkiye’nin en uzun tünellerine sahip olan ve Türkiye ekonomisine ciddi katkılar sağlayacak olan Ordu Çevre Yolu’nun bitim noktasında proje değişikliğine gidildiğini söyledi.

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, yapımı devam eden Ordu Çevre Yolu inşaatında incelemelerde bulunarak, Proje Müdürü Naci Asil Kazancı ve Kontrol Şefi Canan İnceoğlu’ndan bilgi aldı.

Ordu Çevre Yolu inşaatının hızla devam ettiğini gören Milletvekili Fatih Han Ünal, Ordu Çevre Yolu’nun bitiş noktasında proje değişikliğine gidildiğini ve bu kısmının ikinci etap olarak ihale edileceğini söyledi.

Ordu Üniversitesi’nin bulunduğu arazinin içerisinden geçmekte olan Çevre Yolu’nun Üniversitenin Bakanlığa müracaatı sonrası değişikliğe gidildiğini belirten Milletvekili Fatih Han Ünal, şu açıklamayı yaptı: “Çevre yolunda bir değişiklik ihtiyacı oldu. Ordu’nun lehine Ordu Üniversitesi’nin kampüsünün olduğu noktada bir değişiklik yapıp çevre yolunu daha güneye kaydırıp sahil ile çevre yolu arasındaki alanı terk ederek daha geniş bir alan bırakarak üniversitemizin gelişmesi için, hem de vatandaşımızın konut edinmesi için bir değişiklik yapıldı. Bu değişiklik ile Turnasuyu Vadisi geçilerek Divani mevkisine yakın noktalarda sahil yoluna çıkarıyoruz. Bu iş oldukça büyük bir iş oldu. Bu ilavenin içerisine viyadükler, köprüler kavşaklar girdi. Bu ilave edilen kısım ikinci etap olarak ihale edilecek ve proje tamamlanacak. Proje şu anda hızlı bir şekilde ilerliyor, teknik sorunlar var, arazi yapısından dolayı ama Allah’tan firmamız güçlü bir firma bunların üstesinden gelebilen bir firma bilgi birikimi ve donanıma sahip.”


18 BİN 500 METRELİK TÜNEL

En çok tünelleri olan bir yol projesine de imza atıldığını söyleyen Milletvekili Fatih Han Ünal açıklamasını şöyle tamamladı: “Tünel içerisinde ufak tefek kaymalar önlenerek tünelin güvenliği alınarak imalatlar devam ediyor. Şu an 18 bin 500 metreye yakın bir tünel inşaatı gerçekleşiyor. Bu tüneller arazinin yapısından kaynaklanıyor ama hem kamulaştırma arazisi azalıyor hem de vatandaşın arazisine çok fazla zarar vermeden altından geçilmiş oluyor. Bu yol bittiğinde bir yıl içerisinde motorlu araçlar daha az yakıt tüketecekler. Bu durumda 26 milyon TL’yi geri kazanmış olacağız.”


Sabah Anadolu


Geri Dön