25 / 04 / 2024

Ordu Çevre Yolu Projesi akaryakıt ve zaman tasarrufu sağlayacak!

Ordu Çevre Yolu Projesi akaryakıt ve zaman tasarrufu sağlayacak!

6,5 kilometresini tünellerin oluşturduğu Ordu Çevre Yolu 'nda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. İnşaat çalışmalarının başlamasının ardından bölge halkı tarafından sevinçle karşılanan projede tünel açma çalışmalarının sonuna gelindi.




Yapımına yaklaşık iki yıl önce başlanan Ordu Çevre Yolu Projesi'nin tamamlanmasının ardından, vatandaşlara akaryakıt ve zaman tasarrufu sağlayacağı belirtildi. 


Uzunluğu 19 kilometre olan ve bunun 6,5 kilometresini tünellerin oluşturduğu Ordu Çevre Yolu güzergahında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. İnşaat çalışmalarının başlamasının ardından bölge halkı tarafından sevinçle karşılanan projede tünel açma çalışmalarının sonuna gelindi. 


Çalışmaları yerinde takip eden Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ordu Çevre Yolu Projesi'nin tam gaz devam ettiğini belirtti. 


Toplam maliyeti 600 milyon lirayı bulan Ordu Çevre Yolu'nda kamulaştırma işlemlerinin devam ettiğini anlatan Balkanlıoğlu, "Bu yol üzerinde Boztepe, Öceli ve Terzili mahallelerinden geçen 3 tünelimiz var. Boztepe tüneli 3 bin 310 metre, Öceli tüneli 2 bin 19 metre ve Terzili tüneli ise bin 180 metredir" dedi.


- Yılda 26 milyon lira akaryakıt tasarrufu sağlayacak


Ordu Çevre Yolu'nun tamamlanmasıyla ekonomiye ve Ordululara büyük kazanç getireceğini vurgulayan Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:


"Hummalı bir çalışma var. Türkiye'nin en güçlü firmaları bu yol üzerinde çalışmalarını yürütüyor. O nedenle işler süratle yapılmaya çalışılıyor. Ordu Çevre Yolu açıldığı zaman başta akaryakıt tasarrufu sağlanacak. Yıllık 26 milyon lira gibi bir miktarda akaryakıt tasarrufu sağlanacak. Bu çok büyük bir rakam. Bir de insanlar çok sürat kazanacaklar. Zamandan kazanacaklar. Malum şehrin içerisinden geçen yoldaki trafik lambaları ve yoğun araç trafiğinden dolayı özellikle transit geçen araçlar büyük sıkıntılar yaşıyordu. Ordu Çevre Yolu'nun ulaşıma açılmasıyla onlar da kazanacak, Ordu'da kazanacak."


- Bir saatlik yol 10 dakikaya düşecek


Ordu Çevre Yolu'nun açılmasıyla 1 saatlik yolun 10 dakikaya düşeceğini anlatan Vali Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:


"Şu anda kullanılan yol bazı sürücülerimizin en az 40 dakika, bazılarının da yoğun trafikte 1 saat, 2 saat zamanlarına mal oluyordu. Artık bu yoldan 10 dakikada geçecekler. Zaman 4'te 1'e düşecek. Bu yol hizmete girdiğinde hem zaman hem de para tasarrufu sağlayacak herkese. Yol üzerinde tüneller ve viyadükler var. Bu tünel ve viyadüklerde yavaş yavaş sona yaklaşılıyor. İnşallah ödenek akışında da bir sıkıntı yaşanmaz ise 2015 yılı sonunda Ordu Çevre Yolu Projesi açılmış olacak."




Ankara Son Söz


Geri Dön