19 / 04 / 2024

Ordu Çevre Yolu, OR-Gİ Havalimanı'nın 4 katı maliyette!

Ordu Çevre Yolu, OR-Gİ Havalimanı'nın 4 katı maliyette!

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Çevre Yolu Projesi'nin, Türkiye'nin deniz üzerine dolgu yöntemiyle inşa edilen ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'na harcanan bütçenin 4 katı maliyetle inşa edilmekte olduğunu bildirdi.



Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Çevre Yolu Projesi'nin, Türkiye'nin deniz üzerine dolgu yöntemiyle inşa edilen ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'na harcanan bütçenin 4 katı maliyetle inşa edilmekte olduğunu bildirdi.


Tekintaş, yapımına yaklaşık 4 yıl önce başlanan ve bölge trafiği açısından önem taşıyan çevre yolu inşaatında incelemelerde bulundu.


Tekintaş ve beraberindeki heyet, Çevre Yolu şantiyesini ziyaret ederek Proje Koordinatörü Naci Asilkazancı ve Kontrol Şefi Canan İnceoğlu'ndan çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin, Altınordu, Ordu ve bölge trafiği açısından büyük önem taşıdığını söyledi.


Projenin, trafiği rahatlatacağı, yükünü azaltacağı ve özellikle de şehir merkezinde yaşanan problemi çözüme kavuşturacağını vurgulayarak, "Proje bilindiği üzere iki bölümden oluşmaktadır. İlk bölüm 10,7 kilometredir. Projenin toplamı 21,4 kilometredir. Bu projenin ikici bölümünün de Kalkınma Bakanlığımızdan onay almış olması bizi son derece mutlu ediyor. İnşallah onun da ikbal ihalesi yakın süre içerisinde gerçekleştirilir ve ilimizdeki bu temel problem çözüme kavuşmuş olur. bugün gezdiğimiz 10,7 kilometrelik alanda iki tünel, üç viyadüğün olduğu geniş bir alandan bahsediyoruz." dedi.


Ordu Çevre Yolu inşaatının zor şartlarda devam ettiğine dikkati çeken Tekintaş, şunları kaydetti:


"Allah devletimize, milletimize güç kuvvet versin. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımıza ve bugüne kadar hizmet etmiş olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Çünkü bu zor şartlarda gerçekleştirilen bir projenin arazi çalışmalarını yerinde görmek bizi son derece mutlu ediyor. Ekipler gece gündüz demeden 24 saat esaslı çalışıyor. Karadeniz'deki yol yapımı, yol şartları, arazi şartları ve hava şartları hepsi engel ama bu engellere rağmen hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü görmekten mutluyuz."


- "Ordu-Giresun Havalimanı'nın 4 katı maliyette"


Tekintaş, Ordu Çevre Yolu'nun deniz doldurularak yapılan Ordu Giresun Havalimanı'nın 4 katı maliyete sahip olduğunun altını çizdi.


Çevre yolunun, bölge için büyük bir yatırım olduğuna işaret eden Tekintaş, "300 milyonluk maliyete sahip Ordu Giresun Havalimanı'na harcanan bütçenin 4 katı, yani 1 milyar 200 milyonluk Ordu Çevre Yolu çalışması saklı bahçe gibidir. Bu önemli yatırımı herkesin görmesini istiyoruz. Elbette Türkiye gelişiyor, ülkemiz gelişirken de Ordumuz da hizmet almaya devam ediyor. Bundan dolayı sonsuz teşekkür ediyoruz. Özellikle Büyükşehir Belediyemiz ve biz yöneticiler olarak bu hizmetlere katkı sunmaya devam ediyoruz. Devletimizin gücü, desteği olmadığı sürece bu hizmetleri yapamayacağımızın farkındayız. Bunun için devletimize Allah güç, kuvvet versin. Bu ülke için kötü niyetli olanlara fırsat vermesin." diye konuştu.



AA


Geri Dön