18 / 04 / 2024

Ordu Çevre Yolu ile yıllık 26.5 milyon lira tasarruf sağlanacak!

Ordu Çevre Yolu ile yıllık 26.5 milyon lira tasarruf sağlanacak!

Ordu'da Karadeniz Bölgesi'nin engebeli ve zor coğrafi şartlarında Türk mühendislerinin imzasını taşıyan büyük bir yatırıma imza atılıyor. Ordu Çevre Yolu inşaatı tamamlandığında 1 milyar 100 milyon TL'ye mal olacak...




Ordu'da Karadeniz Bölgesi'nin engebeli ve zor coğrafi şartlarında Türk mühendislerinin imzasını taşıyan büyük bir yatırıma imza atılıyor. İki yıldır inşaatı süren ve dağların altından tüneller kazılarak geçilecek olan 23 km uzunluğundaki Ordu Çevre Yolu inşaatı tamamlandığında 1 milyar 100 milyon TL'ye mal olacak. 


Karadeniz-Akdeniz Yoluyla birlikte Ordu'nun büyük projeleri arasında yer alan ve şehir içi trafiği büyük oranda rahatlatacak olan Ordu Çevre Yolunda çalışmalar sürüyor. Temeli 15 Temmuz 2012 tarihinde atılan Ordu Çevre Yolu'nda 6 km uzunluğundaki Boztepe ve öceli Tünellerinin yapımı tamamlandı. Halen Terzili tünelinin inşaatının sürdüğü yol çalışmalarında 20 km'lik güzergahın 9 kııı'si tünellerden oluşacak. 


Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz Türkiye'nin en uzun tünellerine sahip olan ve Türkiye ekonomisine ciddi katkılar sağlayacak olan Ordu Çevre Yolu İnşaatı nda incelemelerde bulundu. 

Nurol İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Erdoğan ve Çevre Yolu Proje Müdürü Naci Asilkazancı'dan bilgi alan Başkan Yılmaz, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada. Ordu Çevre Yolu nun Karadeniz'in zor coğrafi şartlarında inşa edildiğini belirtti. Yılmaz. "23 km'lik güzergah üzerinde toplam uzunluğu 9 km'lik bir tüneller bölgesi bulunuyor. Karadeniz'in coğrali şartları gereği bölgede yumuşak bir toprak dokusu bulunuyor. Tünel çalışmalarının başlandığı dönemde günde 30 metre gidilirken, bugün günde 50 santim yol alınabiliyor. 


Dolayısıyla adeta iğne ile kuyu kazarak yapılan oldukça sabır isteyen bir çalışma yapılıyor. Ulaştırma Bakanlığı'mız bu yatırımı yakından takip ediyor" dedi. Yılmaz Ordu Çevre Yolu'nda zor coğrafi şartlarda çalışma sergilendiği için öngörülen maliyetinde arttığını söyledi. 



23 KM'LİK ÇEVRE YOLU 

Perşembe ilçesi Akçaova lrmağı'ndan ayrılarak Boztepe'nin altından tünelle geçecek olan Ordu Çevre Yolu. Civıl Irmağı'nı ve Sivas yolunu viyadükle geçip. Ordu Üniversitesinin arka tarafından devanı edip Gülyalı Turnasuyu mevkisinde Karadeniz Sahil Yolu ile birleşecek. 23 kilometre uzunluğundaki Ordu Çevre Yolu'nun tamamlanmasıyla 45 dakika süren Ordu şehir geçişi 10 dakikaya düşecek.  Proje ile yıllık 26.5 milyon lira tasarruf sağlanacak. 



Ayrıntılı Haber


Geri Dön