19 / 04 / 2024

Ordu-Giresun Havalimanı yurtdışı seferlere hazırlanıyor!

Ordu-Giresun Havalimanı yurtdışı seferlere hazırlanıyor!

Ordu-Giresun Havalimanı birinci yıldönümünde yurtdışı seferlere hazırlanıyor. Başkan Yılmaz: 22’nci gümrük noktası burası olacak. Ordu-Giresun Havalimanı henüz birinci yılını doldurmadan beklenenin üzerinde ilgi gördü.



Geçtiğimiz mayısta açılan havalimanından 10 ayda 330 bin yolcu uçuş yaptı. Türkiye'deki 55 havalimanı arasında 26'ncı olan havalimanında hedef 1 milyon yolcu. Günde ortalama 16 yurt içi seferinin düzenlendiği havalimanından Almanya Köln ve Avusturya Graz'a düzenlenecek seferlerin bu yılın ortasına yetiştirilmesi planlanıyor. Yurt dışına sefer yapılması için girişimlerini yoğunlaştırdıklarını söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Köln ve Graz'ın gurbetçilerin yoğunlukta yaşadığı kentler olduğunu söyledi.


GURBETÇİLER RAHATLAYACAK

Başkan Yılmaz, yurt dışı seferlerinin mayıs sonuna yetiştirilmesi için çalışmaların hızlandırılması gerektiğini belirtti. Seferlerin turizm sezonuna yetiştirilmesi için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın ilgili alanda gümrük kapısı kurması gerektiğini anlatan Başkan Yılmaz, bu işlemlerin bir an önce tamamlanmasını dört gözle beklediklerini vurguladı. Başkan Yılmaz, "Yurt dışı seferlerin başlamasıyla birlikte Avrupa'da gurbette olan ve yazın memleketlerine gelmek isteyen hemşerilerimiz için de büyük kolaylık sağlanmış olacak" dedi. Başkan Yılmaz "Türkiye'deki 55 sivil havalimanındaki 21 gümrük noktasından sonra 22'nci gümrük noktası burası olacak" diye konuştu.



Sabah 


Geri Dön