28 / 03 / 2024

Ordu-Giresun Havalimanı resmi açılış için hazırlanıyor!

Ordu-Giresun Havalimanı resmi açılış için hazırlanıyor!

Avrupa ve Türkiye'nin deniz doldurularak inşa edilen tek havalimanı olan ve 36 milyon ton taş kullanılan Ordu-Giresun Havalimanı, 22 Mayıs cuma günü açılıyor.



Ordu'nun Gülyalı ilçesinde yapımı tamamlanan ve 22 Mayıs Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun resmi açılışını gerçekleştirmesi beklenen Ordu-Giresun Havalimanı'nda hazırlıklar sürüyor.


Proje hakkında bilgi veren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Fatih Turan, 2 milyon 250 bin metrekare alanın doldurulduğunu ve yaklaşık 36 milyon ton taşın kullanıldığını söyledi.


Turan, kamyonların malzemeleri taşırken yaklaşık 950 bin sefer yaptığını belirterek, "Kıyı yapısı tasarımı itibarıyla ise doldurulan 10 ton ağırlığındaki taş sayısı, 850 bin civarında. 1-2 metre büyüklüğündeki taşlar havalimanı kıyısına dizilmiş durumda" diye konuştu.


Ordu-Giresun Havalimanı'nın, yabancı mühendis ve uzmanların da ilgisini çektiğini anlatan Turan, tamamen denize dolgu olarak inşa edilen havalimanının Japonya ve Hong Kong'ta da bulunduğunu ifade etti. Turan, Avrupa'da ise bu havalimanının başka bir benzerinin bulunmadığını belirtti.


TOKİ Haber


Geri Dön