24 / 04 / 2024

Ordu Limanı halka açılıyor!

Ordu Limanı halka açılıyor!

Ordu Limanı, Özelleştirme Yüksek Kurulu'nca Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. Limanın bulunduğu alan, devir işlemlerinin ardından uygulanacak projeyle, seyir terasları, restoran ve gezinti alanları olarak halka açılacak.



Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, mahalli seçimlerde söz yerdiği 7 mega projeden birini daha hayata geçiriyor. Özellikle kentleşmenin yoğun olduğu bölgelerde, kentsel dönüşüm, kıyı kenar ihlali yapan yapıların yıkılması gibi projelere hız veren Ordu Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Altınordu'da şehrin içerisinde kalan ve kullanılmayan Ordu Limanı'nı halkın kullanımına açıyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi, mevcut iskeleyi yıkarak ve etrafında çevre düzenlemesi yaparak halkın rahatlıkla kullanımını sağlayacağı yeni bir projeyi hayata geçirecek.


BAŞBAKAN DAVUTOĞLU İMZALADI 


Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek imzalı kararına göre, "TDI'nin Ordu Limanı'ndaki faaliyetlerinin sona erdirilmesine, liman alanında bulunan her türlü malzeme, araç, gereç, demirbaş vb. taşınır malların TDİ tarafından boşaltılmasına ve söz konusu taşınırların TDİ tarafından değerlendirilmesine, TDİ'nin Liman alanında kullanmış olduğu taşınmazlar ve iskelenin, seyir terasları, restoran, gezinti alanları vb. günübirlik fonksiyonlar şeklinde düzenlenerek, halkın kullanımına açılması kaydıyla 4046 sayılı kanunun 2. Maddesinin (i) bendi çerçevesinde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na biladevel devredilmesine, bu karar çerçevesinde TDİ ile Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında devir protokolü imzalanmasına karar verilmiştir" denildi.


Gazete Gerçek


Geri Dön