20 / 04 / 2024

Ordu Samur Camii restore ediliyor!

Ordu Samur Camii restore ediliyor!

Ordu'daki Samur Camii'nin onarılması için vatandaşlardan gelen taleplere cevap veren Ordu Büyükşehir Belediyesi, yürüttüğü restorasyon projesi kapsamında Kumru ilçesi Samur Mahallesi’nde yer alan camiyi aslına uygun olarak restore ediyor




Kumru ilçesi Samur Mahallesi’nde yer alan tarihi Samur Camii’nde Ordu Büyükşehir Belediyesi’nce yürütülen restorasyon çalışmaları devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, geçmişten bu yana ihmal edilen ve yok olmaya yüz tutan tarihi, kültürel yapıları aslına uygun olarak restore ediyor.

 


CAMİNİN 110 YILLIK TARİHİ VAR


Kumru ilçesinde taş ve ahşap malzeme kullanılarak inşa edilen, 110 yıllık geçmişe sahip tarihi Samur Camii’nin eskiyen duvarları, ahşap kısımları ve yıkılmaya yüz tutan minaresinin onarılması için vatandaşlardan gelen taleplere cevap veren Ordu Büyükşehir Belediyesi, yürüttüğü restorasyon projesi kapsamında caminin tarihi dokusuna uygun restorasyon çalışmalarına devam ediyor.


 


ÖZGÜN MİMARİSİ ORTAYA ÇIKARILIYOR


Yaklaşık 250 bin liraya mal olacak restorasyon çalışmalarında öncelikle dış cephede bulunan sıva tamamen temizlenerek yapının özgün mimarisi ortaya çıkarıldı. Caminin minaresi, çatısı, iç kısımları ve tavanı aslına uygun bir biçimde yenilendi. Tavanların boyanması, zemindeki döşemenin ve minberin yenilenmesiyle birlikte restorasyon çalışmalarının tamamlanması ve Samur Camii’nin en kısa sürede tekrar ibadete açılması planlanıyor.




Ordu Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön