25 / 04 / 2024

Ordu Şehit Sezar Aydın İlköğretim Okulu yeniden inşa edilecek!

Ordu Şehit Sezar Aydın İlköğretim Okulu yeniden inşa edilecek!

Ordu'da, 219 devlet okulunu geride bırakan Şehit Sezar Aydın İlköğretim Okulu, bir hayırseverce yeniden inşa ettirilecek



ORDU'NUN Eyüplü köyündeki Şehit Sezar Aydın İlköğretim Okulu, 2010 yılı 8'inci sınıf SBS sınavında büyük bir başarı göstererek puan ortalamasına göre il genelindeki 219 devlet okulu arasında birinci, aralarında özel okulların da bulunduğu ilköğretim okulları arasında 5'inci oldu. 112 öğrencinin eğitim gördüğü okulda sınava giren 13 öğrenciden 10'u Fen ve Anadolu liselerini kazandı. Öğrenciler herhangi bir dershaneye gitmeden, öğretmenlerinin gösterdiği fedakârlık sayesinde tüm yetersizliklere rağmen başarılı oldu.

'BU BAŞARI TESADÜF DEĞİL'
Okul Müdürü İsmail Yılmaz, başarının tesadüf olmadığını belirterek, "Başarı elde etmek için önce öğrencilerimizin motivasyonunu ve inanmalarını sağladık. Öğretmen-öğrenci-veli arasında sıkı bir bağ kurduk" diye konuştu. Soba ile ısıtılan okulda eğitim gören öğrencileri, motivasyon için Fen ve Anadolu liselerine götürerek geziler düzenlediklerini anlatan Yılmaz; daha önceki yıllarda okulun kapanmasını ve taşımalı eğitime geçilmesini isteyenlerin olduğunu, ancak şimdi başka köylerden okula kayıt yaptırmak için 50 öğrencinin başvurduğunu belirtti.

ŞEHİT İSMİ DEĞİŞMEYECEK
Köy okulunun başarısını duyan Ordulu işadamı Mehmet Adil Yalçın da fiziki şartları yetersiz olan 4 derslikli okul yerine 8 derslikli yeni bir okul yaptırmak üzere harekete geçti. İstanbul'da inşaat işiyle uğraşan Yalçın, geçen hafta okulun yapımıyla ilgili Ordu Valiliği ile protokol imzaladı. Yalçın, "Eşim Macide ve kendi adıma bir okul yaptırmak istiyordum. Böyle başarılı bir okulun dersliklerinin durumunu öğrenince bu köy okulunun yerine yeni bir okul yaptırma kararı aldım. Okul 900 bin liraya mal olacak" dedi. Okulun isminin köyün terör şehidi Sezar Aydın'a ait olduğunu hatırlatan Yalçın, "Okula ismimin verilmesi teklifini reddettim. Vatan için canını veren evladımızın ismi okula daha çok yakışır. Sadece eşim ile benim adımın bulunduğu bir tabelanın okul girişine asılması yeterli" dedi.
Hanefi CEYHAN/Sabah


Geri Dön