29 / 03 / 2024

Ordu Ulugöl turizme kazandırılacak!

Ordu Ulugöl turizme kazandırılacak!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, taşıdığı doğal kaynak ve rekreasyon değerinin yüksek olması nedeniyle 2009 yılında Türkiye’nin 36. Tabiat Parkı olarak ilan edilen Ulugöl Tabiat Parkında incelemelerde bulundu.




Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, taşıdığı doğal kaynak ve rekreasyon değerinin yüksek olması nedeniyle 2009 yılında Türkiye’nin 36. Tabiat Parkı olarak ilan edilen Ulugöl Tabiat Parkında incelemelerde bulundu. Başkan Yılmaz, Büyükşehire devredilen göl çevresinde yapılan çevre düzenleme çalışmalarını yakından takip ettiklerini ifade ederek, bu alanın korunarak Türkiye turizmine kazandırılmasının bir vazife olduğunu söyledi.

 

ULUGÖL  ADETA CENNETTEN BİR KÖŞE

 

Ordu’nun en güzel mesire alanlarından ve turistik yerlerinden olan Ulugöl’ü ziyaret eden Başkan Enver Yılmaz, Ulugöl’ün Ordu’nun, bölgenin hatta Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olmaya aday ve adeta cennetten bir köşe olduğunu ifade etti.

 

Yapılan çevre düzenlemesi ve çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyleyen Başkan Yılmaz, “Burası Milli Parklar tarafından, Büyükşehir Belediyesine devredildi. Biz de Gölköy Belediyemizle uyumlu olarak burayı, bu yıl ve özellikle gelecek yıl baharla birlikte çevre düzenlemesi, korkuluklar, yürüyüş alanları, ikamet noktaları, elektrik, su, sosyal donatı alanları, mescidi ve toplantı salonlarıyla birlikte hem Ordumuz hem de Gölköyümüze yakışır mesire alanı olarak hizmete sunacağız. Ordumuzun birinci derecede korunması gereken en önemli alanlarından biri olan ve dört mevsim ayrı bir güzellik sunan Ulugöl Tabiat Parkımızı koruyup geliştirerek Türkiye turizmine sunmak bizim vazifemiz. Bu değerlerimiz inşallah gün yüzüne çıktığı müddetçe Ordu ve Gölköyümüzün katma değeri ona göre artacaktır” dedi.



Ordu Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön