20 / 04 / 2024

Ordu'nun yeni revizyon planına ihtiyacı var!

Ordu'nun yeni revizyon planına ihtiyacı var!

Ordu Mimarlar Odası Başkanı Havva Güner Eriş, Ordu’nun son 5 yıl öncesine göre büyük değişim ve büyüme gösterdiğini söyleyerek, “Ordu Büyükşehrimiz'in ulaşım, turizm, tarım ve mekansal master plana ihtiyacı vardır.” diye konuştu…



Masterplan yapılmasının önemli olduğunun altını çizen Ordu Mimarlar Odası Başkanı Havva Güner Eriş, “Ordu’muz özellikle 5 yıl öncesinde büyükşehir olması sebebi ile büyüme ve değişim göstermiştir. Ordu’muzun kent, toplum ve doğa arasında yeni ve güçlü bir dengeye ihtiyacı vardır. Çalışma, yaşama, üretme, konaklama ve rekreasyon alanları için doğru koşulları yeniden oluşturarak bir ‘Kentsel Rönesans’ın keyfini çıkarabilmek adına, Ordu Büyükşehrimiz'in ulaşım, turizm, tarım ve mekansal master plana ihtiyacı vardır.” şeklinde ifadelerde bulundu.

Alternatif yol güzergahları oluşturulmalı

Ordu nun yeni revizyon planına ihtiyacı var!

Ordu Olay Gazetesi'nin haberine göre, ulaşım konusuna da değinen Eriş, “Altınordu, Fatsa, Ünye gibi kıyıya sahip olan tüm ilçelerde, şehir içi trafiği rahatlatmak adına alternatif yol güzergahlarının oluşturulması önem taşıyor. Ayrıca ilçelerdeki otopark ihtiyaçlarının karşılanması için yapı ruhsat aşamasında alınan otopark ücretlerinin bölge otoparklarına dönüştürülerek ihtiyacın karşılanmasını öneriyoruz. Ordu bazında kırmızı kot çalışmasının yapılması ve imar parselleri için verilen imar durum belgelerinin e-belediye üzerinden resmi olarak alınabilmesinin sağlanması önemli.” dedi.

Meslek odalarıyla koordineli çalışma yapılmalı

Masterplan yapılarken meslek odaları ile eş zamanlı çalışma sağlanması ve bununla ilgili bir protokol yapılmasının önemli olduğunu ifade eden Eriş, ”Odamızla Büyükşehir Belediyemiz arasında bu çerçevede bir protokol yapılarak, bu protokolün tüm ilçe belediyelerinde uygulanması sağlanırsa şehrimize daha nitelikli ve özgün eserler kazandırılabilir. Bizler özellikle şehrimizin plansal, mekansal ve estetik anlamda yön almasında oldukça etkili bir sivil toplum kuruluşuyuz. Bizlere vereceğiniz her yapıcı fırsat şehrimizin hayrına olacağından her daim paydaş olmaya hazırız.” diye konuştu.


Geri Dön