26 / 04 / 2024

Ordu'ya 120 milyon TL'lik altyapı yatırımı yapılacak!

Ordu'ya 120 milyon TL'lik altyapı yatırımı yapılacak!

Kronikleşen sorunları çözmek için ilçeleri adeta şantiyeye dönüştüren Ordu Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılında 120 milyon liralık kaynak aktarımı yaptığı su ve kanalizasyon çalışmaları için hummalı bir çalışma yürütüyor.




OSKİ Genel Müdürlüğü’nün 19 ilçenin tamamına hizmet götürmek için etkin bir çalışma yürüttüğünü ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, içme suyu ve kanalizasyon altyapı yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu.

 
HALKIMIZA TEŞEKKÜRÜ İCRAATLARIMIZLA  GÖSTERİYORUZ

 

Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ)’nin 2016 yılında içme suyu ve altyapı ihtiyaçlarını gidermek için 120 milyon liralık bütçeyle çalışmalara başladığını ifade eden Başkan Yılmaz, “Halkımıza teşekkürümüzü, yaptığımız icraatlarla göstermeye devam ediyoruz. Ordu, çok yağmur almasına rağmen su açısından zengin olmadığı gibi su ve kanalizasyonda sorunlu olan illerden biri. Bu doğrultuda öncelik verdiğimiz su ve kanalizasyon çalışmalarımız 769 personel ve 303 araçla 85 noktada sürüyor. Aciliyet ve ihtiyaç sırasına göre hazırladığımız projeler doğrultusunda 19 ilçenin tamamında ekiplerimiz planlı ve programlı şekilde yatırım çalışmalarına devam ediyor. ” dedi.

 

 “480 BİN METRE İÇME SUYU HATTI DÖŞEYECEĞİZ”

 

2016 yılı başından bu güne kadar 193.667 m içme suyu hattı, 9.680 m kanalizasyon hattı, 23 adet içme suyu deposu, 10 adet su alma yapısı, 5 adet sondaj su kuyusu, 3 adet paket atık su arıtma tesisi ve 2 adet fosseptik kuyusunun kazı ve imalat çalışmasını yaptıklarını belirten Başkan Enver Yılmaz, “Yılsonuna kadar da 480.000 m içme suyu hattı, 16.500 m kanalizasyon hattı, 44 adet içme suyu deposu, 24 adet su alma yapısı ve 5 adet paket atık su arıtma tesisinin yapımını tamamlayarak halkımızın hizmetine sunmuş olacağız” şeklinde konuştu.

 

ALTINORDU ALTYAPI PROJESİ SÜRÜYOR

 

AB fonu destekli Altınordu ilçe merkezi altyapısının yeniden inşa edildiği 40 milyon lira maliyetli 101 km’lik projenin son durumuna da değinen Başkan Yılmaz,  70 kilometrelik içme suyu hattının 12 km’sinin, 30 km’lik kanalizasyon hattının da 2,5 km’sinin tamamlandığını belirtirken on yılların sorunlarını bu yatırımlarımızla çözmüş olacağız” dedi.

 



Ordu Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön