25 / 04 / 2024

Orhan Veli Kanık’ın simit fırını ihaleye çıkıyor!

Orhan Veli Kanık’ın simit fırını ihaleye çıkıyor!

Türk Edebiyatı'nın değerli isimlerinden Orhan Veli Kanık’ın şiirlerine ilham olan simit fırınının yer aldığı tarihi bina, restorasyon karşılığı ihaleye çıkarılıyor...



Eserleri ile Türk Edebiyatı'nda unutulmaz izler bırakan Orhan Veli Kanık’ın şiirlerinde de sık sık bahsettiği simit fırınının bulunduğu tarihi bina restorasyon karşılığı ihaleye çıkarılıyor.

Sabah'tan Zeynel Yaman'ın haberine göre; İstanbul Beykoz'da uzun yıllardan beri fırın olarak kullanılan Yalıköy Fırını'nın da yer aldığı tarihi bina restorasyon karşılığı ihaleye çıkartılıyor. Orhan Veli Kanık'ın büyüdüğü mahallede bulunan Yalıköy Fırını, 3 yıl önce ekonomik nedenlerle kapanmıştı. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün mülkiyetindeki tarihi üç katlı bina, konut ve dükkan olarak yeniden restore edilecek. Cumhuriyet'in ilk yıllarında inşa edilen taş bina, Orhan Veli Kanık'ın çocukluk yıllarından itibaren faaliyet gösteriyordu.

ÜÇ YIL ÖNCE KAPANMIŞTI

Beykoz Yalıköy'de 100 yıl önce inşa edilen tarihi bina, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından konut ve dükkan olarak restorasyon karşılığı ihaleye çıkarılıyor. Kurulduğu günden beri hizmet veren Tarihi Yalıköy Fırını ile sembolleşmiş bina, Orhan Veli Kanık'ın doğduğu evin bir sokak yanında yer bulunuyor. Şairin şiirlerine de ilham olan simitlerin satıldığı tarihi fırın, üç yıl önce ekonomik sebeplerden kapandı. Vakıflar Genel Müdürlüğü açık teklif artırma usulüyle yapacağı ihale sonrası, tarihi binanın restorasyonu da gerçekleştirilecek.

Bartın'daki 120 yıllık tarihi bina yıkılıyor!

Kemal Sunal’ın doğduğu ev de yıkıldı!

 


Geri Dön