16 / 04 / 2024

Orhangazi'de yatırımlar devam ediyor!

Orhangazi'de yatırımlar devam ediyor!

30 Mart seçimlerinin ardından yedi aylık çalışmaları değerlendiren Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, tarihten sosyal ve kültürel hayata, spora, eğitime, şehirciliğe kadar birçok alanda ciddi yatırımların devam edeceğini söyledi.





Orhangazi'de seçimlerden sonra yapılan çalışmaları, düzenlediği basın toplantısı ile aktaran Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, planlanan projeleri anlattı. Çağlayan'a basın toplantısında; Başkan Yardımcısı Necmettin Şahin, meclis üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Kaya, Kadın Kolları Başkanı Nesrin Yiğit ve Gençlik Kolları Başkanı Doğan Terzi eşlik etti. İlçenin Osmanlı arşivlerindeki 500 yıllık tarihinin belediye tarafından kitaplaştırılarak gün yüzüne çıkarılacağını, aynı çalışma kapsamında 1800'lü yılların Orhangazi kütüğünün de kitaplaştırılacağını açıklayan Başkan Çağlayan, yeni dönemde kent meydanları, otopark, eğitim, sosyal ve kültürel yatırımlar, turizm ve spor alanında birçok çalışmanın altyapısının hazır olduğunu duyurdu. 


İLÇENİN MARKALARI VİTRİNE ÇIKTI 

Başkan Çağlayan, "30 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimlerde Orhangazi halkının yoğun teveccühü ile geldiğimiz görevde ilk olarak belediye hizmet binası girişinde Ak Masalar birimini oluşturduk. 

Ak Masalar sayesinde Orhangazi Belediyesi'ııdeki çeşitli birimlerde işi olan vatandaşlarımızın ve belediyeden talepleri olan vatandaşlarımızın işlemlerinin daha hızlı gerçekleştirilmesi sağlanıyor. Alternatif yol çalışmalarımız sayesinde, şehir merkezinden ağır tonajlı araç geçişleri ortadan kalkmış olacak. Yapılan kültürel etkinlikler ile ilçemizin adını ön plana çıkardık. Orhangazi'nin en önemli markası olmaya aday ürünü olan turşu için bu yıl ilk kez düzenlenen Turşu Festivali bunlardan biri. Görev süremizde spor kulüplerimizin de her daim yanında yer aldık. Gölde su sporlarının yapılabilmesi için projeler üretiyoruz" dedi. 


OVA YENİDEN SUYA KAVUŞTU

 Hiçbir yükümlülük ve sorumluluğumuz olmamasına rağmen, Orhangazi, Yeniköy, Cihanköy bölgesindeki ziraat yapan vatandaşlarımızın talebi üzerine ovaya yeniden su verilebilmesi için çalışma yaptık" diyen Çağlayan, "Bu bölgedeki çiftçilerimizin mağduriyeti giderilmiş oldu. Ilıca'nın belediyeye devrinden sonraki gelir rakamlarındaki farklılık verdiğimiz kararın doğruluğunu açıkça göstermektedir. Nadir'da düzenleme çalışmaları başlatacağız. 

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile yaptığımız görüşmeler tamamlandı" diye konuştu. 



Bursa Hakimiyet


Geri Dön