23 / 04 / 2024

Örnektepe Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 1.200 konut dönüşecek!

Örnektepe Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 1.200 konut dönüşecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Beyoğlu Belediyesi Örnektepe Kentsel Dönüşüm projesi ile ilgili protokol imza töreni düzenliyor. 25 Ağustos tarihinde düzenlenecek protokol ile 1200 konutun dönüşümü sağlanacak.




Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Beyoğlu Belediyesi arasında 25 Ağustos'ta imzalanacak protokolle, Örnektepe Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bin 200 konutun dönüşümü sağlanacak. 


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, kentsel dönüşüm yasası kapsamında Aralık 2012'de riskli alan ilan edilen Beyoğlu Sütlüce bölgesinde dönüşüm, 25 dönümde etaplar halinde gerçekleştirilecek. 295 riskli yapının yer aldığı bölgede yıkımlar tamamlanarak, yapım aşamasına geçildi. 


Haliç'e nazır Sütlüce bölgesi, Santral İstanbul, Minyatürk, Rahmi Koç Müzesi gibi önemli etkinlik merkezlerinin ortasında yer alıyor. 


Diğer projelere model olacak 


Bölgedeki çalışma, aynı zamanda İstanbul'un nadide bölgelerinden Haliç'te dönüşümü başlatacak. 


Proje, Haliç panoramasını karşıdan gören özel konuma sahip olacak. Geliştirilen mimari projede, yapıların üst kotlarında düzenlenen teras bahçeler, değişken malzeme kurgusu, ışık ve gölge oyunları, kitlelerin mevcut dokuyla bütünleşmesini sağlayacak. 


Özellikle mahalleyi çevreleyen sokaklarda tasarlanan dükkanlar, bölgenin ekonomik yaşantısı için katma değer yaratacak. Ayrıca açık semt konağı, cami, kütüphane, kurs odaları, toplantı ve sergi salonu, vatandaşların buluşma mekanları olacak. 


Kapalı jimnastik salonu, cep sineması ve kafe gibi mekanları barındıran sosyal yaşam merkezine ise tüm konut bloklarından kolaylıkla ulaşılabilecek. 


Sütlüce Mahallesi'ndeki pilot çalışma, gelecekte bölgede ve İstanbul'un diğer benzer yenileme alanlarında hayata geçirilmesi planlanan projelere model olacak. 



Dünya




Geri Dön