25 / 04 / 2024

Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 548 bina kamulaştırıldı!

Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 548 bina kamulaştırıldı!

Trabzon ' a yeni bir yaşam alanı kazandıracak bu önemli kentsel dönüşüm projesi kapsamında Tabakhanenin güney tarafında planlanan 353 konutun yapımı son sürat devam ediyor...



Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi hızla devam ediyor. Trabzon'a yeni bir yaşam alanı kazandıracak bu önemli kentsel dönüşüm projesi kapsamında Tabakhanenin güney tarafında planlanan 353 konutun yapımı son sürat devam ediyor. Toplam 688 binanın kamulaştırılacağı Tabakhane 'de bugüne kadar 548 binanın kamulaştırılması tamamlanırken, 340 binanın yıkımı gerçekleştirildi. 


Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hak sahiplerine bugüne kadar yaklaşık 133miylon TL ödeme yapıldı.  TOKİ  ile ortaklaşa yaptıkları Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kamulaştırma ve yıkımların büyük bir hızla devam ettiğini belirten Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçiioğlu. Trabzon'un kentsel dönüşüm projelerinden bir Türkiye örneği olduğunun altını çizdi. 

Başkan Gümrükçüoğlu, Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 353 konutun inşaat çalışmalarının devam ettiğinin kaydederek, rekreasyon projesinin yapımının devam ettiğini söyledi.


Taka 


Geri Dön