23 / 04 / 2024

Osman Avcıl: Kentsel dönüşümün birden fazla ayağı var!

Osman Avcıl: Kentsel dönüşümün birden fazla ayağı var!

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Osman Avcıl, Elazığ’da kentsel dönüşüm konusunda açıklama yaptı. Avcıl: "Elazığ’da kentsel dönüşüme giren mahallerin Elazığ’daki kentsel dönüşümün hızlanması adına önemli bir gelişme oldu." dedi.



Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Osman Avcıl, “Kentsel dönüşümün can güvenliğinin yanı sıra birden fazla ayağı var” diyerek önemli bir konuyu gündeme getirdi.


Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Osman Avcıl, “Elazığ Belediyesinin Gümüşkavak Mahallesini de kentsel dönüşüme almasıyla Elazığ’da kentsel dönüşüm konusunun gündeme daha yoğun bir şekilde girdi. Elazığ’da kentsel dönüşüme giren mahallerin Elazığ’daki kentsel dönüşümün hızlanması adına önemli bir gelişme oldu. Bu anlamda Elazığ Belediyesinin bu konudaki duyarlılığına teşekkür ederim.  Ancak bu dönüşümleri yaparken mahalle sakinlerinin örf adet yapılarının da unutulmaması gerekiyor. Kentsel dönüşümün can güvenliğinin yanı sıra birden fazla ayağı var” dedi.


AVCIL ELAZIĞ'IN İLK KENTSEL DÖNÜŞÜM UZMANI OLDU


Bu önemli dönüşümlerinde uzmanlar eliyle yapılması gerektiğine değinen Osman Avcıl Halkımıza ve müteahhitlere daha profesyonel yardımda bulunmak, Müteahhitler Derneği başkanlığına halk tarafından gelen talepler, sorular, problemler sebebiyle daha profesyonel yardım da bulunmak maksadıyla İstanbul Üniversitesi tarafından verilen 28 ocak-26 şubat tarihleri arasında düzenlenen ‘Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifikası Programına’ katılarak uzmanlık sertifikasını almaya hak kazanan Elazığ’ın ilk Kentsel Dönüşüm Uzmanı da oldu.


AVCIL KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ


Avcıl, müteahhitler derneği ve hukukçu kimliklerinin yanı sıra kentsel dönüşüm uzmanlık belgesinin de vermiş olduğu bilgi birikimini tüm müteahhitlerle ve halkımızla paylaşmaya hazır olduklarını dile getirerek halkımıza, Müteahhitlere ve Kentsel dönüşümde örnek bir mücadele veren Elazığ Belediyesine yardıma hazır olduklarını dile getirerek kentsel dönüşümün önemine bir kez daha dikkat çekti.


Fırat Gazetesi


Geri Dön