27 / 04 / 2024

Osman Aydın, TMMOB'a şikayet edildi!

Osman Aydın, TMMOB'a şikayet edildi!

Mimarlar Odası Başkanı Osman Aydın AK Partili belediyelerin projelerinde yer alınca, vizyon projelere körü körüne muhalefet eden TMMOB'a şikayet edildi.



Kındılçeşme, Lara Kent Parkı ve Phaselis gibi birçok değerin Antalya'nın elinden gitmesini önleyen davaların arkasındaki isim olan Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Osman Aydın, AK Partili belediyelerin projelerinde yer alınca, mahalle baskısı ile karşı karşıya kaldı. Önce Büyükşehir Belediyesi'nin Konyaaltı sahili projesinin belirlendiği yarışmayı koordine eden Osman Aydın, ardından Kepez Belediyesi'nin Dokuma'da uygulayacağı projeyi belirleyen Dokuma Çalışma Grubu'na başkanlık etti. 


TMMOB'A ŞİKAYET EDİLDİ 

Antalya'nın geleceğini, kısır siyasi tartışmalara kurban eden zihniyet, 10 dönemdir Mimarlar Odası'nın başında olan Osman Aydın'a yönelttiği eleştirileri bir adım ileri götürdü. Konyaaltı sahili projesinde halka yeterli açıklama yapılmadığı gerekçesiyle Osman Aydın, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) şikayet edildi. TMMOB, konuyu Mimarlar Odası Genel Merkezi'ne taşıdı. Bu şikayet, Mimarlar Odası'nın seçimli genel kurula gideceği Pazar günü öncesi yüksek sesle dillendirilmeye başlandı. Kulislerde Mimarlar Odası Genel Merkezi'nin Aydın'ı görevden alacağı bile iddia edildi. Ancak Mimarlar Odası Genel Sekreteri Fikret Oğuz, bunu yalanladı. Merkezi yönetim kurulunun böyle bir yetkisi olmadığının altını çizen Oğuz, "Denetleme kurulunda şikayetle ilgili disiplin yönetmeliğine aykırı bir durum tespit edilmedi. Zaten böyle bir tespit yapılsa bile denetleme kurulunun ardından, onur kurulu dosyayı inceler. Ancak kanunen suç varsa şikayet incelemeye tabi tutulur" şeklinde konuştu. 


PARTİ YOK, ANTALYA VAR 

Osman Aydın konunun özellikle genel kurul öncesinde gündeme gelmesinin manidar olduğunu söyledi. Konuyla ilgili geniş bir açıklama yapmaktan kaçınan Osman Aydın, "Biz siyasi bir kurum değiliz. Parti ayrımı yapmadan, Antalya'nın geleceği için ne yapılması gerekiyorsa onu yapıyoruz. Bunu eleştirenler, siyasi davranıyor. Bu yapılan doğru değil. Bu yönde eleştirileri varsa, genel kurulda gelip bizim yüzümüze söylerler" şeklinde konuştu. 


MURATPAŞA VE DÖŞEMEALTI

Parti ayrımı yapmadan yerel yönetimlerle çalıştıklarını anlatan Aydın, "Son olarak Muratpaşa Belediyesi ile opera binası projesi için birlikte çalıştık. Döşemealtı Belediyesi'ne de Korkuteli Belediyesi'ne de danışmanlık yaptık. Her biri farklı partilerden. Ama ortak nokta Antalya'nın geleceği. Ben her gün yerel yönetimleri eleştirsem Antalya ne kazanır. Ama projelerin içinde yer alarak, doğru projelerin hayata geçmesini sağlamak, Antalya için bir kazanç. Ben buna bakıyorum" şeklinde konuştu.



Sabah


Geri Dön