25 / 04 / 2024

Osman Gazi Köprüsü ikramiyeleri mecliste!

Osman Gazi Köprüsü ikramiyeleri mecliste!

İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu İstanbul'da Osman Gazi Köprüsü inşaatında çalışan işçilere vaat edilen ikramiyenin henüz verilmemesi sorununu meclise taşıdı. Tanrıkulu, sorularını Başbakan Davutoğlu'na sordu..



Osman Gazi Köprüsü ikramiyeleri mecliste!


İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu İstanbul'da Osman Gazi Köprüsü inşaatında çalışan işçilere vaat edilen ikramiyenin henüz verilmemesi sorununu meclise taşıdı. Konu ile ilgili soru önergesi hazırlayan Tanrıkulu, sorularına Başbakan Davutoğlu tarafından yanıt verilmesini talep etti.


Önergesine, "İstanbul’da yapılan 3. Köprü inşaatında çalışan işçilere yönelik 6 Mart 2016’da köprünün son tahliyesi montajlanırken 3’er bin TL ikramiye verileceği müjdelenmişti" diyerek başlayan Tanrıkulu aradan geçen sürede, işten çıkarılan işçilere hemen ödeme yapılması kararlaştırıldığı halde, ödeme yapılmadığını, halen çalışmakta olan işçilere ise, yapılacak ödeme ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadığını dile getirdi.


Tanrıkulu, ikramiyelerin neden hala verilmediğini sordu. Tanrıkulu'nun Başbakan Davutoğlu'ndan yanıtlamasını istediği sorular şu şekilde;


1.    Bahsedilen ikramiyenin halen işçilere verilmemesi ve yapılacak ödeme ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmaması, bu ikramiyelere ‘sadaka’ gözüyle bakılmasından mı kaynaklanmaktadır?


2.    Yüklenici firmanın 3’er bin TL ikramiye ödememesinin gerekçesi nedir?


3.    Halen inşaatta çalışmakta olan işçi sayısı nedir? işten ayrılan işçi sayısı nedir? Bugüne kadar kaç işçi giriş çıkışı yapılmıştır?


4.    İşçilere verilen ikramiye sözü tutulacak mıdır? Bu sözün tutulması noktasında görevlendirilen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım konuyu takip etmekte midir?


5.    İşçinin hakkının alın teri soğumadan verilmesi anlayışına uygun olarak ikramiyelerin verilmesi planlanmakta mıdır? Planlanmakta ise, öngörülen tarih nedir?


6.    İşten ayrılan işçilere yönelik kötü muamele ilgili herhangi bir takipte bulunulmuş mudur? Bulunulmuşsa, akıbeti nedir?





Geri Dön