28 / 03 / 2024

Osman Hamdi Bey Kayıkhanesi restorasyonu ihale edilecek!

Osman Hamdi Bey Kayıkhanesi restorasyonu ihale edilecek!

Osman Hamdi Bey Kayıkhanesi, kültür ve sosyal amaçlı kullanılmak üzere restore edilecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 19. yüzyılda yapılan kayıkhanenin restorasyonu için 14 Ekim'de ihale düzenleyecek



Kocaeli Büyükşehir Belediyesince Gebze ilçesindeki Osman Hamdi Bey Kayıkhanesi restore edilecek.


Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, restorasyonu tamamlanan tarihi yapıların halka açıldığı belirtilerek, Kocaeli ve Türk sanat tarihinde önemli yeri olan Osman Hamdi Bey'in yaşadığı mekanların yenilendiği kaydedildi.


Osman Hamdi Bey Müzesi'nin yanındaki tarihi kayıkhanenin de restore edileceği vurgulanan açıklamada, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu onayının ardından ihale için çalışma başlatıldığı bildirildi.


Kayıkhanenin Osman Hamdi Bey Müzesi'nin önemli bölümlerinden biri olduğa işaret edilen açıklamada, "Osman Hamdi Bey'in kayıkhanesini özellikle İstanbul'a gidiş ve gelişlerinde deniz yolundan kullandığı biliniyor. Kayıkhane, restorasyonun ardından kültürel ve sosyal amaçlı kullanılacak. Kayıkhane, Kocaeli'nde 19. yüzyıldan günümüze ulaşan orijinal kayıkhane özeliği taşıyor. Kayıkhanenin restorasyonu için ihale düzenlenecek. İhale, Büyükşehir Belediyesinin ihale salonunda 14 Ekim'de yapılacak" ifadesine yer verildi.


AA




Geri Dön