24 / 04 / 2024

Osmancık'ta yeni imar planı yapılacak!

Osmancık'ta yeni imar planı yapılacak!

Nazım İmar Planının olmaması ve yaklaşık 40 yıl önce hazırlanan uygulama imar planında ise ihlaller nedeniyle çarpık kentleşmesinin nlııstııgıımı belirten Karataş, ilçede imar ve kentleşme sorunlarının yaşandığına dikkat çekti.



Osmancık ilçesinin ölçekli uygulama imar planının bulunduğunu ancak 1/5000 ölçekli nazım imar plamnın olmadığını belirtti. 

Nazım İmar Planının olmaması ve yaklaşık 40 yıl önce hazırlanan uygulama imar planında ise ihlaller nedeniyle çarpık kentleşmesinin nlııstııgıımı belirten Karataş, ilçede imar ve kentleşme sorunlarının yaşandığına dikkat çekti. 

Yeni imar planlannın hazırlanması ile adeta ilçenin yeniden imar edileceğini ifade eden Karataş "İlçemizin en büyük problemlerinden birisi iyi W imar plamnın olmaması. 1/1000 ölçekli uygulama imar planımı?, mevcut ancak çok eski. Asıl finemli olan ise 1/5000 Ölçekli narım imar planımız yok. Bu da ilçemiz/fe kentleşmeyi büyük bir sorım haline getiriyor. Vatandaşlarımız inşaat yapmak istediklerinde imar sorunları ile karşı karşıya kalıyor. Bu sorunları tamamen çözmek ve düzenli bir şehirleşmenin temelini atmak için harekete geçtik" dedi. 

Yeni imar planlanma yapılmasına yönelik etüt çalışmalarının haşladığını kaydeden Karataş "İller Bankası tarafından yapılan ihale neticesinde İmar Planına Esas Jeolojik ve Jeofizik Etüt işini alan firmaya yer teslimini yaptık, İlçemizin mücavir alanında zemin etüt çalışması yapılacak. 3 bin 450 hektarlık alanın 1/1000 ölçekli uygulama imar planını ve 1/5000 filçeldi ngzım imar planım hazırlayacağız. Yeni imar planlannın yapılmasıyla şehrimizin mevcut imar alam ile birlikte ileride imara açılabilecek rezerv imar fanlarında sorunsuz bir şekilde kentleşmenin temelini atmış olacağız" diye Başkan Karataş, "Osmancık'ımızı yeniden imar ediyoruz. İlçemizin çok eski olan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı zamanla ihlal edilmiş ve 1/5000 ölçekli nazım imar pıammız olmadığından güzel ilçemize yakışmayacak bir şekilde düzensiz bir yapılaşma meydana gelmiş. İlçemizin imarı sorunlu bir hal almış durumda. 

Düzenli kentleşmenin mümkün olmadığı gibi vatandaşl anmız inşaat yapmak istediklerinde çeşitli imar sorunları ile karşı karşıya kalıyorlar. 

Bu nedenle ilçemizin tamamım kapsayan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve 1/5000 Ölçekli nazım imar planının hazırlanması için çalışmalara başladık. Yeni imar planlarının yapılmasıyla şehrimizin mevcut imar alam ile birlikte ileride imara açılabüecek rezerv imar alanlarında sorunsuz bir şekilde kentleşmenin temelini atmış olacağız. Mücavir alanında 3 bin 450 hektarlık alarmı zemin etüt çalışması için bu gün İller Bankası yetkilileri nezdinde yüklenici firmaya yer teslimini yaptık. İlçemize hayııiı olsun." şeklinde konuştu.


Anayurt


Geri Dön