23 / 04 / 2024

Osmangazi Belediyesi'nden 56,9 milyon TL'lik kamulaştırma!

Osmangazi Belediyesi'nden 56,9 milyon TL'lik kamulaştırma!

Osmangazi Belediyesi, her yıl olduğu gibi 2016 yılında da yaptığı kamulaştırmalar ile ön plana çıkan belediye oldu. 2016 yılında yapılan yatırımlar için toplam 39 bin 835 metrekarelik alan kamulaştırılırken, hak sahiplerine 56 milyon 951 bin lira ödendi.




Kentsel dönüşüm, yeni yollar, park ve meydanlar, okullar, spor tesisleri gibi Bursa’ya değer katan yatırımları hayata geçiren Osmangazi Belediyesi, ilçedeki sıkışık ve plansız yapılaşmadan dolayı hizmet ve yatırımlarını gerçekleştirirken binlerce metrekare alan kamulaştırmak durumunda kalıyor. Her yıl kamulaştırdığı alan ile ön plana çıkan belediyemiz, 2016 yılı içerisinde toplam 39 bin 835 metrekarelik alanı istimlak etti. Bu kamulaştırmalar için yer sahiplerine toplam 56 milyon 951 bin lira ödeyerek, Bursa’da hizmet üretmek adına en yüksek kamulaştırma bedeli ödeyen ilçe oldu.


Belediye Başkanımız Mustafa Dündar, Osmangazi’nin sıkışık ve çarpık yapılaşmadan dolayı hizmetin en zor yapıldığı ilçe olduğunu ifade ederek, “Maalesef ki, ilçede yatırım yapacak alan bulmakta zorlanıyoruz. Bir park inşa etme için bile maliyetin 4-5 katı kamulaştırma bedeli ödemek zorunda kalıyoruz. Osmangazi’de neredeyse bütün projelerimizi kamulaştırma yaparak hayata geçiriyoruz. Kamulaştırmalar neredeyse proje bedellerinden daha maliyetli oluyor. Bu yönüyle bakıldığında Osmangazi, Bursa’da hizmetin en pahalı üretildiği ilçe” dedi.


 



Osmangazi Belediyesi



Geri Dön