19 / 04 / 2024

Osmangazi Çukur Cami çevresindeki 3 bina yıkıldı!

Osmangazi Çukur Cami çevresindeki 3 bina yıkıldı!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Maksem Mahallesi’ndeki Çukur Cami’nin çevresindeki 3 binayı kamulaştırarak yıktı.



Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, manevi değerlerinin yanında mahalle halkı için buluşma noktası olan camilere yönelik hizmetlerine devam ediyor. Osmangazi Belediyesi'nde yer alan habere göre, yoğun yapılaşmaların arasında kalan camilerin önünü açmak ve mahallelere nefes aldıracak alanlar kazandırmak amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında Maksem Mahallesi’nde yer alan Çukur Cami’nin etrafındaki 3 bina, kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmasından sonra yıkıldı.

İmar planlarında yeşil olarak görünen alanda yer alan binaların yıkılmasıyla birlikte elde edilen 290 metrekare alanda, vatandaşların yararlanacağı meydan ve yeşil alan oluşturularak mahallenin nefes alması sağlanacak. 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar konuyla ilgili olarak, “Camilerimiz, manevi değer taşıyan mekanlarımız. İlçemiz sınırları içerisinde yer alan bütün camilerimize duyulan ihtiyaçlar doğrultusunda hizmetler götürüyoruz. Yoğun yapılaşma arasında kalan camilerimizin çevresini açıyoruz. Ayrıca, çevre düzenlemesi ve dış cephe yenilemesi çalışmalarının yanı sıra, camilerimizin temizliklerini yapıyor, park ve bahçelerini güzelleştiriyoruz” diye konuştu.


Geri Dön