29 / 03 / 2024

Osmangazi Köprüsü açılışa hazır!

Osmangazi Köprüsü açılışa hazır!

Osmangazi Köprüsü, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın katılacağı törenle 30 Haziran'da hizmete açılıyor. Bayram öncesi açılacak köprü sayesinde İzmit Körfezi 4 dakikada geçilecek.



İstanbul ile  İzmir  arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan Osman Gazi Köprüsü, 30 Haziran'da yapılacak dev açılış törenine hazırlanıyor. 30 Mart 2013'te Yalova Altınova Hersek şantiyesinde düzenlenen törenle temeli atılan köprü, yaklaşık 39 ayda tamamlandı. 


8 bin işçi çalıştı

252 metre kule yüksekliğine, 35,93 metre tabliye genişliğine, bin 550 metre orta açıklığına ve 2 bin 682 metre uzunluğa sahip köprünün yapımında 8 bin işçi çalıştı. Kuş türlerinin yaşadığı 'Hersek Lagünü' için kavis verilen Osmangazi Köprüsü, bu özelliğiyle de tabiata ve biyolojik çeşitliliğe verilen önemi gösteren önemli yapılar arasında yer aldı.Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. olan köprüde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılacağı törenle 30 Haziran'da gerçekleştirilmesi planlanan açılış öncesi hazırlıklar neredeyse tamamlandı. 


İZMİR 3.5 SAAT

Proje, İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek.


Kenan Sofuoğlu rekor deneyecek

Körfezin iki yakasını birleştiren köprünün açılışında milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, 400 kilometre hız rekoru denemesi yapacak.Yap-işlet-devret modeliyle yapılan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu, 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 433 kilometre uzunluğunda olacak.


4 dakikada geçilecek

Toplam  yatırım bedeli 9 milyar dolar olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan Osmangazi Köprüsü sayesinde İzmit Körfezi sadece 4 dakikada geçilebilecek. Böylece hem zamandan hem de maliyetten ciddi anlamda tasarruf sağlanmış olacak.


650 milyon $ tasarruf 

Otoyolun tamamının, mevcut devlet yoluna göre mesafeyi 95 kilometre kısaltacak olmasının sağlayacağı avantajlar hesaplanırken, bunun sonucunda 8-10 saatlik mevcut ulaşım süresinin 3-3,5 saate inmesi ve karşılığında yılda 650 milyon dolar tasarruf sağlanması öngörülüyor.


Akşam 



Bu haber Takvim'de şöyle yer aldı:


İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3.5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan Osmangazi Köprüsü'nün açılmasıyla Gebze ve Diloavası'ndaki sanayi yükünün azalması hedefleniyor. 39 ayda tamamlanan dünyanın en büyük 4'üncü köprüsü olan Osmangazi Köprüsü'nde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılacağı törenle 30 Haziran'da yapılacak açılış için tüm hazırlıklar tamamlandı...


Takvim


Geri Dön