19 / 04 / 2024

Osmangazi'de yol genişletme çalışmaları kapsamında 4 katlı bina yıkıldı!

Osmangazi'de yol genişletme çalışmaları kapsamında 4 katlı bina yıkıldı!

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi, Hamitler Mahallesi’nde yer alan Gür Caddesi’nin genişletilmesi ve caddenin 40 metre genişliğindeki imar yoluna bağlanması çalışmaları kapsamında kamulaştırılan 4 katlı binayı yıktı...




Bursa merkez Osmangazi Belediyesi, Hamitler Mahallesi’nde yer alan Gür Caddesi’nin genişletilmesi ve caddenin 40 metre genişliğindeki imar yoluna bağlanması çalışmaları kapsamında kamulaştırılan 4 katlı binayı yıktı. 


Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, genişletme çalışması hakkında şunları söyledi: “Geçtiğimiz Eylül ayında Gür Caddesi’nin devamında yaptığımız yoğun kamulaştırmalar ile yolu genişletmiş, ana arter sağlayacak imar yolu için çalışmalara başlamıştık. Bu bölgemizde 44 binayı yıkarak, 2 bin 300 metrekare alan kamulaştırdık. Bugün de 4 katlı bir binayı yıkıyoruz. Bu yolu açabilmek için bugüne kadar toplam 6 bin 817 metrekare alan kamulaştırdık. Kamulaştırmalar için 5 milyon 200 bin TL kaynak kullandık. Bölgede ulaşımın rahat bir şekilde yürütülmesi adına yol yapım çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. TOKİ’lere ulaşımı kolaylaştıracak ve trafiği düzenleyecek bu genişletme çalışması, mahallemizde büyük bir rahatlama sağlayacak.”


Mahallelerin gelişmişliğinin en önemli göstergesinin yollar olduğunu ifade eden Dündar, “Bu bilinçle yeni imar yolları oluşturmak bizim yatırım planlarımızın temelini oluşturuyor. Biz bunun için Osmangazi’de 4 yılda 34 bin 800 metre imar yolu açtık. 67 çıkmaz sokağımızı açarak mahallelerimize nefes aldırdık. Yol genişletme, bordür, tretuvar, asfalt çalışmaları ile mahallelerimize konfor getirdik. Hamitler mahallemize de yeni ana arterlerin oluşumuna katkı sağlayacak imar yolu hayırlı olsun. Hamitler mahallemizde bildiğiniz gibi yoğun bir planlı şehirleşme çalışması yürütüyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren bu bölgemizde 9 bin 400 metrekare alan kamulaştırdık. Bundan sonra da planlı şehirleşme çalışmalarımıza devam edeceğiz.” diye konuştu.


 

Bugün


Geri Dön