23 / 04 / 2024

Osmaniye Yeşilyurt TOKİ 2. etap başvuruları 24 Nisan'da!

Osmaniye Yeşilyurt TOKİ 2. etap başvuruları 24 Nisan'da!

Osmaniye Belediyesi'nin Yeşilyurt Kentsel Dönüşüm projesinin 2. etap kapsamında yapılan konutlar satışa çıkıyor. Osmaniye Belediye Başkan Kadir Kara, 256 konutun satışı için başvuruların 24 Nisan'da başlayacağını duyurdu.



Osmaniye Belediye Başkan Kadir Kara, Yaveriye  TOKİ  bölgesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile birlikte yürüttükleri çalışma kapsamında tamamlanan 256 konutun satışı için başvuruların 24 Nisan'da başlayacağını duyurdu. 



BAŞVURULAR 24 NİSAN-13 MAYISTA 

Başkan Kadir Kara, başvuruların 24 Nisan ile 13 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını söyleyerek şu bilgileri aktardı: "Bu konutların yapıldığı 26 dönümlük arazi belediyemize aitti. TOKİ ile yaptığımız görüşmeler ile bu alanda ikinci toplu konut projemizi tamamladık. Osmaniye Yeşilyurt 2.Etap 256 adet konut Toplu Konut Uygulaması kapsamında 106 ve 123 metre karelik 2+1 G tipi 84 adet konut ile 3+1 G tipi 172 adet konut olmak üzere toplam 256 adet konut TOKİ tarafından satışa sunuluyor. Kura yöntemiyle satışı gerçekleştirilecek konutlar için başvurular, Halk Bankasınıntüm şubeleri tarafından 24 Nisan 13 Mayıs tarihleri arasında alınacaktır. Vatandaşlarımız başvuru koşulları, başvuru tarihi, konut fiyatları, kura çekimi, sözleşme tarihi gibi birçok konu hakkında detaylı bilgileri belediyemizin www.osmaniye-bld.gov.tr adresinden veya TOKİ'nin www.toki.gov.tr adresinden öğrenebilirler" 



FARKLI BİR PROJE UYGULANDI 

Satışa sunulacak konutların TOKİ standart projeleri yerine burada farklı bir çalışma uygulandığını ifade eden Başkan Kadir Kara, konutların Osmaniye'nin hava koşullarına uygun, balkonları geniş, mimarisi farklı bir proje olduğunu söyledi. Konut ihtiyacı olan hemşerilerinin gidip görmelerini özellikle tavsiye eden Başkan Kara, belediyenin buradan ve Yeşilyurt TOKİ'den elde edeceği gelir ile Yeşilyurt Mahallesinin tamamının kentsel dönüşümünü tamamlayacağını söyledi. 



KADİR KARA: YENİ OSMANİYE BU ALANDA İNŞAA EDİLECEK 

Bu projeye Cebel Kent Konutları olarak isimlendirdiklerini ifade eden Başkan Kadir Kara, bu bölgeye daha çok yatırımın geleceğini dile getirdi. Yeni Osmaniye'nin bu alanda kurulacağını dile getiren Başkan Kara, Osmaniye'nin yapı stokunu yenileyeceklerini ifade ederek şunları söyledi. "Osmaniye'mizde hızlı bir kentsel dönüşüm gerek özel sektörle belediyemizle ve toplu konut idaresi ile müşterek olarak yürütülmektedir. Önümüzdeki süreçte de yeni merkezi alanlarda ve geniş alanlarda kentsel dönüşüm kentsel dönüşüme ağırlık vereceğiz. Osmaniye'nin yapı stokunu yenileyeceğiz. Osmaniye'nin modem bir kent olması ve bölgesel yaşam merkezi olması noktasındaki hedefimizi yakalama çabalarımız devam edecektir"



Medya Gazetesi


Geri Dön