26 / 04 / 2024

Osmaniye'de restore edilen Ağcabey Camisi ibadete açıldı!

Osmaniye'de restore edilen Ağcabey Camisi ibadete açıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde restorasyonu tamamlanan Ağcabey Camisi'nin açılış töreninde konuştu. Bakan Çelik, Türkiye'nin 11 yılda önemli mesafe kat ettiğini belirtti...




Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Türkiye'nin demokrasisi ve gelişmişliği, mazlum milletlere örnek oluyor" dedi.


Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde restorasyonu tamamlanan Ağcabey Camisi'nin açılış töreninde konuşan Çelik, Türkiye'nin 11 yılda önemli mesafe kat ettiğini belirterek, milletin birlik ve beraberlik içinde demokrasiye sahip çıkmasının, ülkenin gelişmesinde en önemli faktör olduğunu ifade etti.


Eski geleneklerin AK Parti hükumetiyle sona erdiğini vurgulayan Çelik, "Bu devlet sizindir, bu hizmetleri siz yapıyorsunuz, artık siyasiler patron değil, patron halktır. Siz, demokrasiye destek vererek ülkenin büyümesine, ekonominin gelişmesine katkı sağlıyorsunuz" diye konuştu.


Ülkelerin, siyasi ve manevi olarak iki sınırı bulunduğunu belirten Çelik, şöyle konuştu:


"Türkiye Cumhuriyeti'nin fiziki sınırlarını hepimiz biliyoruz. Manevi sınırlarımız, medeniyet dünyamıza ait sınırlarımız o kadar büyük ki onun da idrakinde olmalıyız. İşte biz, bu eserleri ihya ettiğimiz gibi dünyanın başka yerlerinde de bunlar bizim milletimizin vatan kıldığının mührüdür. Bu şehitlikler, bu camiler, burasının hangi millete ait olduğunu gösteren ebedi eserlerdir. Bu nedenledir ki atalarımızın geldiği Orta Asya'daki Bilge Kaan ve Tonyukuk anıtlarından, Bosna-Hersek'teki Mostar Köprüsü'ne kadar, Somali'deki eserlerden Mali'deki, Mezepotamya'daki Osmanlı eserlerine kadar hepsini kendi medeni ve manevi coğrafyamızın sınırları olarak görüyoruz."


"Türkiye'nin demokrasisi ve gelişmişliği, mazlum milletlere örnek oluyor" diyen Çelik, şunları kaydetti:


"Bizim medeniyet dünyamızı içine alan bu büyük coğrafyaya karşı sorumluluklarımız var. Bu camilerde gösterilen birlik ve beraberlik, bu camilerde edilen dualar, mazlum milletlere umut oluyor, yardım olarak ulaştırılıyor. Bu nedenle Türkiye'nin büyümesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin manevi sınırlarını da büyütecektir. Türkiye, eskiye göre daha güçlüdür. Sadece ülkemizi değil, dünyanın her tarafına yardım elimizi uzatıyoruz. Bu ülkenin büyümesine karşı tertip edilen suikastlere birlik ve beraberlikle karşı koyun. Bu vesileyle restorasyonu tamamlanan Ağcabey Camisi'nin hayırlı olmasını diliyorum."


Bakan Çelik, törenin ardından partisinin seçim bürosunu da açtı.



AA


Geri Dön