27 / 04 / 2024

Otelcilerden transit yolcular için kampanya!

Otelcilerden transit yolcular için kampanya!

Otelcilerden transit yolcular için kampanya düzenleniyor. Transit geçişi konaklama sektörü açısından avantaja çevirmek isteyen otelciler, transit uçan yolculara bir gece konaklamalı avantajlı bilet ve şehir turu önermeyi planlıyor.



İstanbul havalimanlarından bu yılın ocak-eylül döneminde 9 milyon yolcu, transit geçti. Otelciler, transit yolcuların kentte en az bir gece konaklaması için "Transit geçmeyin, bir gece kalın" kampanyası başlatmaya hazırlanıyor.


TUROB'dan yapılan açıklamaya göre, THY başta olmak üzere diğer uluslararası havayolu şirketlerinin önemli bağlantı noktası haline gelen İstanbul havalimanlarında transit yolcu sayısında büyük artış yaşandı.


TUROB'un, Devlet Havalimanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) ve İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün ocak-eylül 2014 dönemine ilişkin verileri üzerinden yaptığı araştırma da İstanbul havalimanlarında transit yolcu sayısında artışın sürdürdüğünü ortaya koydu.


Kentin, iki büyük havalimanını kullanan yurt dışı yolculardan aldığı pay, yüzde 51,2 gibi yüksek bir rakama ulaşırken, İstanbul'a gelen her iki yurt dışı yolcudan biri, transit geçiyor. 


Transit yolcu sayısındaki büyük artışı konaklama sektörü açısından avantaja çevirmek isteyen otelciler, yeni bir kampanya başlatmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda, THY ve diğer havayollarıyla işbirliği imkanları aranacak. Söz konusu işbirlikleriyle transit uçan yolculara bir gece konaklamalı avantajlı bilet fiyatı önerilmesi ve bu pakete bir şehir turunun eklenmesi planlanıyor.


Açıklamada görüşlerine yer verilen TUROB Başkanı Timur Bayındır, sektör aktörleri Kültür ve Turizm Bakanlığı ile havayolu kuruluşlarının işbirliğinde, transit yolcuların bir kısmının İstanbul'da en az bir gece konaklaması için ortak çalışma planladıklarını bildirdi.


Ocak-eylül 2014 döneminde havalimanlarını kullanan 17 milyon 600 bin yurt dışından gelen yolcudan 9 milyonunun, İstanbul havalimanlarını transit olarak kullandığı, başka ülkelere gittiğini ifade eden Bayındır, "Yapacağımız çalışmayla bunlardan yaklaşık 1 milyon ilave gecelemeyle 1,8 milyar dolar ek turizm geliri elde edebileceğimizi düşünüyoruz" dedi.


 İstanbul havalimanlarını kullanan yolcu sayısının artışına paralel olarak, transit yolcu sayısında da önemli oranda artış yakalandığını belirten Bayındır, özellikle Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan, başta THY ve Pegasus olmak üzere birçok havayolu kuruluşunun artan uluslararası uçuş trafiğine ev sahipliği yaptığını kaydetti.


AA


Geri Dön