19 / 04 / 2024

Eminevim Afganistan için kampanya düzenledi!

Eminevim Afganistan için kampanya düzenledi!

Eminevim Grubu, bu yıl Asya’nın Somalisi Afganistan için kampanya düzenledi, ir hafta içinde toplanan 100.000 TL, Eminevim çalışanlarından oluşan üç kişilik bir ekip tarafından Afganistan’ın Şibirgan bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.




Her yıl Ramazan ayında yurtdışında yardıma muhtaç insanlara ulaşmak için kampanya düzenleyen Eminevim Grubu ve çalışanları; bu yıl Asya’nın Somalisi Afganistan için kampanya düzenledi. Eminevim Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün’ün 50.000 TL ile ilk bağışı yaparak başlattığı kampanyaya Eminevim’in 600 çalışanı büyük katkı sağladı. Bir hafta içinde toplanan 100.000 TL, Eminevim çalışanlarından oluşan üç kişilik bir ekip tarafından Afganistan’ın Şibirgan bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.


Şibirgan Afgan Türk Okulu işbirliğiyle dağıtılan yardımlarda daha önce gidilmemiş çöl ortasına kurulu köyler seçildi. Seçilen köylerde yaşayanların neredeyse tamamı çok fakir ailelerden oluştu.  Üç kişilik bir ailenin yaklaşık bir ay gıda ihtiyacını karşılayacak büyüklükte (7 kilo un, 7 kilo pirinç, 3 kilo şeker, 3 kilo barbunya, 3 litre sıvı yağ, 1 kilo salça ve 1 kilo çay) hazırlanan yardım paketleri, belirlenen ailelerin evine bizzat gidilerek dağıtıldı.


YETİMLERE BAYRAM SEVİNCİ YAŞATILDI

Dağıtımı yapılan 700 adet Ramazan paketinin yanı sıra Ramazan’ın son 20 günü boyunca kurulan aş evinde her gün 500 kişiye sıcak yemek verildi. Afgan kültürüne göre ayrı bir öneme sahip olan etli pilavı 20 gün boyunca dağıtan Eminevim Grup, yetim çocuklara da bayram sevinci yaşattı. Eminevim ve çalışanlarının düzenlediği kampanyanın içeriğinde yetimhanede kalan, anne-babası olmayan çocuklar da yer aldı. Şibirgan’da bulunan 80 çocuğun kaldığı yetimhanede çocuklara bayramlık elbise, ayakkabı, kırtasiye malzemesi ve çikolata dağıtıldı. 

Her yıl Afganistan’da binlerce çocuk yetersiz beslenme ve hastalıklar sonucu hayatını kaybediyor. Yapılan araştırmalara göre Afganistan’da ortalama insan hayatı 44 yıl, her 5 çocuktan biri 5 yaşını görmeden ölüyor. Yetersiz beslenme sonucu her ay 250-300 çocuk hayata gözlerini yumuyor. Bebek ve anne ölümlerinde Afganistan dünya sıralamasında birinci sırada yer alıyor.



Yeni Akit


Geri Dön